Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, January 2, 2012

cuti NEW YEAR...







dah 2 hari di tahun 2012 baru laaa berkesempatan nak update blog....
xde apa cite yg best pun yg nak dikongsikan...sebabnya....cuti 3 hari xde kemana pun....=( sgt sedih jugak...org lain ada gak ke sana....ke sini cuti2 panjang ni...awak duk je laa kat umah...terperap berdua jer la dgn zikry....mr zuar plak memanjang je xde....shoot sana...shoot sini....hadoiii  org lain suke bulan 12 sebabnya leh bercuti.....bwk anak-anak berjalan satu family.....aku plak sebaliknya....hahhahah sebab bulan 12 laaa pengantin byk kawin....so.....masa ni laa semua photographer kat malaysia ni bz...bz...n bz setiap mggu....mmg dari hjung bulan 11 lagi jadual mr zuar dah full.....tiap-tiap mggu dia ada job....

bukan dia jer letih....bini nya ni pun letih gak...hahahha menunggu laki x balik2 & menunggu laki free nak ajak berjalan & berjimba....tp...klo x...xde plak duit poket tambahan utk family......rezeki xleh plak nak di tolak...ok sebnarnya entry ni nak kongsi resepi bubur tepung pulut...hasil xde menda nak buat kat umah....senang je buatnya...xde timbang-timbang.....xde sukat-sukat...semuanya sesedap & secukup rasa...
=)


ni laaa hasilnya....so colourfull kan...hahhahha


bahan utk bebola tu just

tepung pulut
garam secukup rasa
air
pewarna (kalau nak warna laa...)

gaulkan tepung,garam n air...sampai sebati & dah jadi doh...lpas tu buh laa sikit pewarna & uli lagi smpai wrna jd sekata & sebati......pastu panaskan air dlm periuk & tunggu smpai air dah mendidih....trus buat bulat-bulatkan masuk dalam air tu...kalau nak tau bebola tu dah masak...dia akan timbul ke atas...so boleh laa angkat



utk kuah dia just

santan
gula
daun pandan...

campur je semua bahan ni & kacau sampai mendidih......siap




sama je mcm buat pearl hari tu..... utk tambahan leh laa buh jagung dalam tin...tu kalau suka laaa...nak buh nata de coco pun boleh....sagu mata ikan pun boleh...




*rasanya masih lom terlambat nak wish happy new year 2012 kat semua.....










No comments: