Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, September 13, 2013

Pulau Redang & Kuala Terengganu – Part 1





Dah seminggu naik keja baru ada kesempatan nak wat entry...
tahun ni ...cuti2 malaysia kami ke Pulau Redang + Kuala Terengganu.... kebetulan plak tahun ni mmg Tahun melawat Terengganu... sebenarnya sebelum puasa lagi da rancang nak ke terengganu.. tp plan tu terpaksa di tangguhkn dulu atas sebab2 tertentu.... dan kebetulan masa raya hari tu biras ku yg mmg kerja sana duk ajak pergi ke pulau redang... kami pun trus on.... dia yg tolong bookingkan pakej yg kat redang tu...

3 beranak duk kat belakang... agak sempit sebenarnya... BIL duduk kt depan dia tumpang sekali coz nak jmpa anak & isterinya kat KT...


kami g KT pada 29/8/12 (khamis) dlm kul 11pg baru gerak.... sebab auni demam pagi tu + mr zuar uruskan hal2 car wash sebelum bertolak....  lama jugak ehh perjalanan ke KT... xsampai2 rasa nya... kepala duk pikir bile laa nak sampai...bile laa ni... dah la berjalan waktu t/h lagi lak terasa lletihnya....sepanjang perjalanan kami just berhenti 2 kali... sekali utk isi minyak dan sekali lagi berhenti makan kat bandar Al muktaffi Billah Shah . tu pun dalam kul 3.... lepas je makan mmg direct je ke KT... xde stop2 dah.. kami sampai dalam kul 4.30ptg dan terus ke Prinzpark Hotel...



sibuk nak naik beskal spupu dia...




Zikry patahkan prop hotel... waaa malu semua org pandang masa kejadian.. dia punya xcited duk kata "mama...hari raya...hari raya" sekali terus meluru masuk nak masuk rumah kecik tu.... pelagi patah terus laaa...

besar x??? 
family room harga asal rm300 ... tp guna gov rate dapat rm185..sgt2 puas hati ....



demam2 pun ada mood gak dia amik gmbar...




malam tu biras ajak makan ikan bakar bawah jambatan kualai ibai... mmg dekat je dgn hotel... kedai tu mmg pemes...orang pun ramai.... kalau nk g sana better sebelum isyak... kerana lambat2 nnti seafood2 nya habis... makanan pun sedap.. yg aku paling suke sotong goreng tepung... zikry pun suke... bukan sotong nya la.. tp tepung tu yg dia suke... mmg full la perut.. dah laa sebelum tu kami 3 beranak dah pulun KFC ... pastu makan plak nasi lagi... waaaa kenyang sampai ke pagi..... lepas je makan kami x kemana pun just merehatkan diri dlm bilik je.. sbb esok pagi tu nak naik feri pepagi....badan auni malam tu masih panas... demam dia on & off je... tido mlm tu mmg x berbaju lah dia.... smbil2 tu ckp dgn dia “adik dah sihatkan ... esok boleh la kita jenjalan kat pulau...” huhuhuhu saja bg ayat saiko sikit...


pic pinjam dari google.... 



esoknya bangun.. alhamdulillah auni da x demam... mmg ckp byk kali dgn dia...” adik da sihat... xdemam dah kan...” pagi tu siap2 kemas brg kejutkan suma & terus g breakfast... cuma breakfast kat Prinzpark ni x byk pilihan laa... yg lain mmg puas hati... tgh2 kami minum SIL dah kol... suh cepat2 sbb feri dlm kul 9.... habis minum terus kami 2 family gerak ke jeti yg bersebelahan Pasar Payang tu... sampai2 je tgk mmg dah ramai org beratur... beratur punya beratur feri 1st penuh... tunggu plak feri yg no 2 dalam 15minit ...


No comments: