Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, October 16, 2012

Perut Dah turun...!!




hari ni da berapa org duk tegur yang perut yg comel ni da nmpak turun...
tetiba jer rasa gelabah & riso... hukhukhuk sbb bru je msuk 32week

kalau ikutkan kira2... 36week baru boleh bersalin kan....?

jadi ada dlm 4mggu lagi ... dan lepas tu bile-bile masa jer dah boleh bersalin... tp mmg sejak dua menjak ni memang terasa perut ni dah stat mengganggu aktivi harian... klo drive tu dah rsa x selesa sbb perut dah bergesel  dgn peha... pastu klo duduk kat sofa pun rasa perut ni merimaskan... itu salah.. ini salah... semua posisi dah rasa x kena... jalan plak dah mmg mcm pengguin jer dah ni.. klo ikutkan yg dulu mmg jenis bersalin awal... 37week dah bersalin... yg kali ni pun rsa nya mcm tu gak... silap hari bulan genap 9bulan (36week) dah bersalin... peknen kali ni mmg terasa letihnya... klo dulu msa 32week ni masih cargas lg badan ni nak buat segala menda... tp skrg mmg cepat letih...

baju baby dgn mak baby lom packing lagi ni... tu pun nasib baik weekend hari tu mak dtg & suh basuh jer baju2 baby... klo x mmg smpai skrg x bsuh lg kot... mmg mak ada ckp gak... yg perut ni dah turun... masa tu awak buat x kisah je.. ni tetiba lak hari ni rmai yg menegur ckp bnda yg sama... terus laa DUP...DAP...DUP...DAP hati ni trus jadi x keruan sbb duk pikir ada bnda yg x settle lagi... hhuhuhuh


pump & set feeding x beli lagi....
set jamu lepas pantang pun x beli lagi
set cadar baby x siap lagi (MIL yg jahitkan...)


harap semua bnda ni settle secepat mungkin... "adik... jgn kuar dulu ye....sabar sikit jer lagi tggu mama readykan semua utk adik baru adik kuar yer sayang..."




3 comments:

mekchu said...

insyaAllah sempat.. ini yang dah nak masuk 39 mggu pun x de tanda2 nak beranak lagi ni..

::Deela:: said...

wah...gegurl ke kali ni ct...syiok nyer dh nk sepasang...

syariza09 said...

nk doa gak..adik jgn kuar lagi tau...tgg mummy siapkn brg2 dulu..hihihi..take care ok