Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, February 2, 2012

holiday -JB - Universal Studio Singapore (Part 1)




lepas jer keluar dari wad balik rumah terus siap2...
packing baju terus nak ke JB mlm tu jugak...zikry masa tu dah ada kt kg...mak amik lepas jer ku di masukkan wad...kemas-kemas rumah sikit....kami pun gerak ke rembau...pergi amik zikry...dalam 10.30mlm kami pun gerak ke JB dari rembau...malam tu kami akan tido kat rumah SIL kat Kulai jaya...sampai Kulai dalam pukul 1.30pg....

pagi ahad tue tgh2 minum...adik ipar tnya..mcm mana amik gmbar pasport zikry hari tu....."susah x...?" 
dushhhh tetiba hati ni berdegup kencang....terasa bahang panas kat muke...xtau nak ckp pe lagi..pelahan jer ckp dgn adik ipar...."ya allah...akk lupe nak bwk passport....!!" pepagi tu dah kena marah dgn mr zuar....bygkan dah sejauh itu perjalanan kami.....dari putrajaya ke jb...dah hmpir ke destinasi...tetapi dokumen x lengkap...mmg seriusly diri ku x teringat langsung pasal passport...yg betul-betul ingat masa packing tu cuma tiket masuk USS....passport langsung x terpikir pun masa tu....


setelah dipikir-pikir...dah di tolak tambah....walau pun dalam keadaan tegang tu...kami mintak tolong kat abah...minta jasa baik abah ku dari rembau pergi ke putrajaya utk amikkan passport kami anak beranak...nasib baik mmg dah bekalkan kunci pendua rumah kat abah&mak dan jugak kat MIL & FIL....dan ada jugak hikmahnya apabila operation mata abah cancel hari jumaat (27/1/2012) hari tu....kalau x...xtau laa jadi ker x kami ke USS.....jadi kami janji jumpa abah kat EXIT Ayer Keroh....maknanya dalam masa abah ke putrajaya......kami pulak dari Kulai gerak patah balik ke Ayer Keroh....mmg laju laa mr zuar bwk keta 160/km - 170/km...dalam masa 1jam 1/2 kami dah smpai Ayer Keroh....dlm 10-15minit lepas tu abah plak smpai....dan selamat menyerahkan passport kami... dan dengan kelajuan yg sama & masa yg sama jugak kami selamat sampai kembali kat Kulaijaya...



sepatutnya kami mmg plan nak mencari baju2 zikry hari ahad tu...coz mmg xbyk bwk bju zikry....dan kebetulan jalan nak kerumah SIL tu mmg akan lalu kat Johor Premium Outlet (JPO)...jadinya kami singgah laa kt situ...xbyk pun benda yg di beli....just baju2 zikry...mmg byk outlet-outlet yg branded...cuma rsanya oudated sikit kot design nya....sekejap jer kami ke sana settle membeli terus je balik umah SIL.....lepas tu aku & SIL pergi IOI mall kulai pulak duk shopping sandle zikry sekali tukar duit....hari tu kami dpt SGD 1 = RM2.44

tp sebelum tu adik ipar dah awal2 lagi pergi check in kt TUNE HOTEL sekali booked time utk naik bas ke singapore....kami amik bas yg 1st sekali pukul 7pg dan sampai di USS pukul 9pagi.....jd sempat laa kami duk berposing-posing sakan depan tu sebelum pintu USS dibuka...sebab kalau lambat amik bas dari JB...maka lambat jugak akan sampai ke USS..sekurang-kurangnya amik masa 2jam utk sampai ke destinasi...jadi masa kt dlm USS tu terhad nnti


ni laa dia tiket basnya....
 
utk booking online
dewasa = RM23
kanak-kanak = RM9


kalau walk in pulak
dewasa = RM25
kanak-kanak = RM10






* kalau nak ke JPO.....leh turun kat EXIT SENAI UTARA.....dari situ x jauh dah....

3 comments:

4 Kay-E said...

Seronoknye holiday :

enjoy...

SiTi said...

pergi holiday mmg sgt enjoy.....kalau boleh nak sentiasa holiday jer...heheh

Anonymous said...

JB Car rental: http://keretasewasinarjb.blogspot.com/