Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, April 18, 2017

Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng




Lama x update blog... sbb nya sibuk join contest skrg ni... hahhaha boleh gitu??
Rindu pulak zaman rajin ber'blog' dulu... kiranya diary online ku... kekadang rasa nyesal pun ada sbb x byk dah entry kat dlm blog ni... bukan nya apa sbb dri sini la boleh tgk balik kenangan2 dulu... cerita2 dulu yg mungkin kita pun kekadang lupa... mmg di akui cerita zikry la yg paling banyak... cerita auni dan airis ada la sipi2 jer.. huhuh 
agak2 kalau diorg dah besar nnti diorg kecik hati x....?? ye la cerita pasal abg jer byk... kisah diorg membesar xde pun mama dia cerita kat sini... xpe la lepas ni akan ku cuba ye... mama CUBA ye anak2... CUBA rajin kan diri utk menaip.... rajinkan diri utk berblogger... hahah x kisah la xde org baca pun.. janji nnti kot mama lupa boleh belek2 blog ni balik... =)


Ok berbalik pasal mamanya ni dah jadikan contest ni sebagai hobi...

Syukur Alhamdulillah... rezeki anak-anak 
Kerana gambar auni ni telah memenangi Grand Prize RM1000 
gambar ke-2 yg menang Grand Prize 

auni agak senang nak suruh pose... aku just tunjukkan gmbar mcm mana yg aku nak.. & dia akan ikut


tgk la tu .. walaupun dia sensorg dia boleh feel konon2 ada Upin & Ipin kat sebelah tu....


Ini la gmbar yg aku tunjuk kat dia.... aqish tgh bergembira dgn Upin & Ipin...


Dengan bermodalkan 15 bungkus roti Gardenia
seorang photographer pencen just berkhidmat utk family saja
dan seorang model x berbayar.. Alhamdulillah segalanya penat lelah kami terbayar...

*tabik kat photog sbb dalam sakit2 pun gigih shoot gmbr ni... terima kasih Mr. Photographer... next shoot kita jgn lupa ye...

tapi bukan ni satu je gmbr yg kami pertaruhkan.. ada lagi 2..3 gmbr yg kami taruhkan

Filem Congkak
lepas je shoot Upin & Ipin terus shoot ni...


Filem Nujum Pak Belalang....
1 utk kau.. 1 utk aku....bedal lah utk kau.... bedal lah utk aku....
Gambar ni pun alhamdulillah dpt menang conso.... dpt la RM100



ni versi warna pulak..




Gambar 1st yg dpt Grand Prize dulu dapat kat
yg ni just pakai hp je.. x guna photog... 
Alhamdulillah syukur dapat RM1000 juga yg ni... 



Wednesday, January 11, 2017

Bermula sesi persekolahan 2017


Tahun ni ketiga2 budak-budak ni kena hantar sek...
Sek yg berlainan dan arah jalan pun x sama.... jadi buat permulaan aku amik la cuti 3 & 4 Jan 2017 untuk pendaftaran diorg... tambah2 yg auni dah tukar sek...airis pulak 1st time masuk taska...


Jadi yg 1st kami hantar semestinya zikry... dah darjah 2 dan mesti dah biasa kawasan sek dia tu... lepas je hntr zikry kami terus hantar auni... nmpk la auni mcm blur.. sbb environment baru, kawan2 baru dan semua baru lah bagi dia... tp yg bagusnya auni ni x nangis... dari mula2 hantar sek.. masa umur dia 2 tahun 2bulan dulu x nangis sampai sekarang ni .... rasanya dia la yg x susah utk masuk ke sek.. masa mula2 dulu siap nak g sek jugak walaupun hari sabtu.... 

x dpt amik gmbr sgt sbb airis meragam 


Selesai urusan auni kami terus ke taska airis...
sebenarnya ni dah masuk minggu ke-2 airis kat situ... mggu sebelum tu dapat free trial utk 1/2 hari... nak smpai ptg pun boleh tp kean top up dlm Rm5.

ni 1st day trial dulu 
(masa 3.1.17 x sempat amik sbb dia da nangis)


hari 1st dia punya seronok g sek... terus memonong masuk x salam mamanya pun...
tapi.... itu je la hari yang dia x nangis... esoknya tu smpai la 9.1.2017 (Isnin) dia mesti menangis bila nak kena tggal kan tu... ikut kata cikgu dia nangis kejap jer dan aku akui sbb bila drive kat sebelah sek kekadang xdengar da nangis dia (punya la slow mama dia drive semata-mata nak pasang telinga.. nak dgr dia masih nangis lagi ke x..)


ok lepas settle hntar diorg ... kami ke sek zikry balik sbb ada sedikit taklimat / amanat dari guru besar utk ibu bapa Pendidikan Khas...taklimat tu patutnya start awal.. tp di sebabkan ada press conference jadi kami ibu bapa duk menebeng kt tepi2 kelas anak masing2... 



dan ni la yg sempat di snap... zikry sibuk tunjukkan kan pensil warna yg aku buh reben (alaa yg viral kt Fb tu) selesai jer press conference tadi mula lah wartawan mencari budak2 & ibu bapa utk di interview (IV) dan x sangka zikry antaranya ... =)


masa kena IV dgn TV3

dan ni la hasil IV zikry tu... dgn mamanya skali interframe... hahhaha
1st time masuk tv mata duk pandang atas jer.. hahaha 
duk pikir nak ckp apa lagi sebenarnya tu....
tp silap dia tulis zikry (Murid tahun 1 pulak) padahl dah darjah 2... 



hasil skodeng Fb sek auni ni la aktiviti dia...
alhamdulillah.. auni ok dan boleh terima sek baru dia... 
uniform masih belum dapat... klo ada uniform x pening da mama nk pikir pakainkn bju apa pepagi







Jom tgk aktiviti sek airis pulak...
yang bestnya Teacher akan update wasap group hari2 kat parents apa aktiviti anak2...
dan setelah 2 minggu g sekolah... semalam 10.1.2017 (selasa) airis dah x nangis dah.... happy mak bila tgk anak seronok g sek... xde la riso dah








harap anak-anak mama belajar rajin2 kat sekolah ye...
seronok dan suka g sekolah... ok...