Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, August 2, 2012

Anniversary ke-4 di Ipoh – Cameron Highland (Part 1)




dah dekat sebulan baru la nak up entry..... baru laa ada hati nak menaip kat blog ni...


Di sebabkan anniversary kami tahun ni jatuh bulan puasa…. Jadi kami decide g bercuti awal..mr zuar dah bgtau awal-awal…kalau nak bercuti terus cuti seminggu… spend masa puas-puas sbb dia sentiasa nya bz…jadi stat  7 – 15 Julai hari tu ku bercuti (termasuk sabtu ahad da tu….) 


Kami gerak ke ipoh hari ahad 8hb tu…. Gerak dalam pukul 11 pagi dan terus singgah rawang dulu sbb mr zuar nak settlekan kerja dia…. Sudah tu baru gerak ke ipoh… smpai ipoh dalam pukul 4 ptg… kami terus je Jusco Ipoh… mencari baju zikry dan sambil tu smpat gak beli 2….3… lai baju raya zikry…. 


 masa tgh search hotel yg berdekatan....zikry duk bolot air mama & papa dia


Lepas tu baru la kami sibuk nak cari hotel …mmg main redah je…nasib baik laa ada foursquare… dari situ laa rujukan kami…mmg senang la… siap leh tau lagi mna hotel yg ok dan x dari komen2 org yg dah check in kt situ…. Dan berdasarkan tu laa jugak akhirnya kami pilih De Hotel, Ipoh… 
Bangunan dia berkongsi bangunan dgn Courts Mammoth…Nampak dari luar biasa jer…tp dalam puas hati laaa… 



 
 masuk je bilik terus nak melompat atas katil...



 
toilet yg boleh nampak katil kat luar.... bile ku masuk jer...tertinjau-tinjau zikry kt tingkap tu...nasib baik ada bidai...

depan lif hotel...




86, Jalan Dato' Lau Pak Khuan, Ipoh, Perak 31400, Malaysia
05-5452222



Malam tu kami g makan kat Dataran Ipoh atas info dari member…. Dan Alhamdulillah dalam byk2 gerai yg ada kami dapat makanan gerai yg sedap  masakan nya… Cuma servis nya lmbat sgt puas menunggu…

tunggu lambat sgt.... zikry plak xnak amik gmbr




perut dah kenyang... balik hotel terus nak berposing.... ni jer kot yg byk gmbr kami bertiga...





suke sgt tgk dua pic yg ni.... happy...!!!





Anniversary ke-4 di Ipoh – Cameron Highland (Part 2)

Anniversary ke-4 di Ipoh – Cameron Highland (Part 3)





3 comments:

mekchu said...

cerita dah basi tu.. hehehe.. perut pun dah makin besar dr itu kan..

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

SiTi said...

xkira...da bsai pun nk cite gk...hehehe kompom lg besar da perut ni..bju krung mmg xleh pkai da ni