Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, October 8, 2013

Pulau Redang & Kuala Terengganu – Part 3





sambung pasal feri nak balik ke KT... masa balik tu aku mabuk laut ye... pening & nak muntah di buatnya.... kepala berat je.. dlm kepala ni duk pikir cpt la sampai....cepat laa sampai.... dah x tahan dah... dgn auni boleh plak poo poo dlm feri tu.. xkan laa nak biarkan benda alah tu smpai sejam kat montot dia kan.... jd terumbang ambing laaa aku “cebok” auni dlm feri tu.... mmg menambahkan lagi pening aku tu... nasib baik laa duk dpn sekali... so luas sikit pemandangan... klo duk blakang2 mmg serabut kepala di buatnya....


bile dah sampai kat KT... terus g cari makan... perut dah lapar sgt dah tu...malas nak pusing2 kami pegi je kat A&W Pantai Batu Buruk .... selesai je makan kami ke Prinzpark utk amik kereta yg kami tggal kan kat situ.... dan hari tu aku decide nk tido kat town... nk dekat dgn pasar payang coz leh shopping pagi2 esok tu konon nya lahh.... sudahnya kami pilih Hotel Grand Puteri.... di sebabkan x tau jalan2 sana kami pkai laa foursquare map.... hamik ko tah mana2 di bwknya kami.. masa tu kepala ku dah pusing berat sgt.... haii mabuk laut tp x kurang lagi ker...?? skali tgh2 mr zuar drive cepat2 aku suh mr zuar berhenti...... pe lagi...bluurrekkk laa aku kat tepi jalan tu... habis segala isi perut keluar balik... rsanya gastrik melanda.. perut pedih.. + kepala pening.... hotel pulak x jmpa2 lg... haiishh



baru lagi di buka... awal tahun 2013 mmg dekat je dgn pasar payang tu..



dgn harga RM158 ni la bilik kami... mmg x selesa la utk 4 beranak... sudah nya zikry tido atas sofa yg di bulatkan tu... nasib baik ada dua...jd di rapatkan la dua2 sofa tu .. dan nasib baik juga sofa berdinding penuh mcm tu...



keluasan bilik nya mcm ni...


akhirnya dlm kul 3ptg baru smpai kat hotel.... kami walk in je... prosedur hotel ni kalau nak guna gov rate kena booked awal sehari baru boleh... so mmg x dpt la kami gov rate nya tu... malas nak cari lg.. kami check in je... sampai bilik ...baru je bukak tudung aku terus berlari ke toilet bluurreekkk lagi skali... masa ni mmg dah lemah longlai rasa nya.. badan pun da sakit2 nk demam... dgn lapar lg... trus order nasi goreng + air strawbery blended (mr zuar punya) harga dlm RM2+ tp rasa... hurrmmpppp air nya pulak rasa mcm strawbery ducth lady yg kotak tu je.... cuma dia buat blended... habis makan trus aku buumm tido... kami suma tido zikry sorg je x... dia leka sgt main game kat hp...


malam tu mr zuar ajak makan kat ikan bakar bawah jambatan kuala ibai tu lg sekali ... tp kali ni kami kecewa.. byk seafood yg dah habis...terutama sotong goreng tepung dia.... sbb tu laaa jgn dtg lmbat.. kena dtg sebelum waktu isyak ye.... ini la jd nya... jd kami makan je la apa yg ada... lepas makan pusing2 kejap trus balik hotel... sbb nya ku masih x sdap badan.... dan demam... pe lagi nak buat kasi tido je la... bg badan tu rehat dulu....coz esok nak berjalan sakan....







2 comments:

syariza09 said...

ooo kena book sehari awal yer...baru tau. time jalan2 ni kita demam rasa x selesa la sikit kan, tp nasib baik kt sana leh rehat2

SiTi said...

x semua hotel kak.... penah dulu walk in jugak tp ok je... boleh pkai gov rate..