Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, October 9, 2013

Pulau Redang & Kuala Terengganu – Part 4


sebelum check out... amik gmbr dulu....




ni je hasil nya...

keesokan harinya (Isnin) lepas check out.. trus menuju ke Pasar Payang.... aku g sorang ye... mr zuar & anak2 tggu dlm kereta.. (laki mak ni mmg x suke shopping mmg sgt2 bercinta utk aku mengajak nya ke shopping kompleks...) dia siap bg masa kat aku 1jam saja utk mencari brg..... patut x...? sgt2 x patut kan.... seksa jiwa raga bini nya nak shopping & menjamu mata tauuuu...!! sebagai isteri yg menurut perintah terpaksa laa akur.... mencari batik sepasang pun sekadar pergi 5...6 kedai... bile dah nmpk yg berkenan terus rembat je... sbb xde peluang nak g belek2 kat kedai lain.... dah tu terus g ke bahagian jual kepok2... beli la sikit2 buah tangan utk family.... mmg lpas tu x cari apa dah... trus g cari mr zuar.... dia siap ckp “ aikkk kejapp nya....” sabar je laaa


ni la kedai keropok lekor BTB

dpt laa kad touch & go dgn krim pelembab iffa....


settle tu kami terus ke kepok lekor BTB... x beli pun just g makan je... kat situ mmg ramai & pemes.. nak beli kena amik no dulu ye.... tgh makan tu tetiba dtg skuad hot.fm ... diorg nak bg hadiah.... so pe lagi aku pun pegi laaa berkumpul kat keta hot.fm zoomers tu... akhirnya aku dpt laa jawab 2 soklan... ada la 2 hadiah... utk dpt kan duit plak kena nyanyi.. owhh tu mmg x laa aku nk buat.. malu wehhh ...padahal tau je lagu putih2 melati tu....


muzium terengganu yg sgt2 unik & cantik binaan nya.... suke tgk..



masjid kristal..


pastu kami g la cri kedai makan gelas besar yg pemes tu... tp hampa tutup... padan muke kami sbb x google lg awal2 kedai tu bukak kul bpe... sudahnya aku ajak la mr zuar ke masjid kristal.... taman tamadun islam & muzium terengganu...


sibuk sgt tgk org makan.... haaa nah amik satu... makan laaa puas2.... bukan main suke dia dpt makan 


dah abis pegi suma tu xtau mana nk pegi dah trus la check in lg sekali kat Prinzpark... sbb rasa sgt2 selesa kat situ... mmg berbaloi dgn apa yg kita dpt... tp sebelum tu pegi kejap kat pantai batu buruk.... duduk2 kejap... pusing2 amik angin sambil makan kepok lekor....



suke sgt tgk gmbr dua beradik....
masuk bilik je trus amik gmbr diorg ni.... huhuhu


Pulau Redang & Kuala Terengganu – Part 1
Pulau Redang & Kuala Terengganu – Part 2
Pulau Redang & Kuala Terengganu – Part 3





No comments: