Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, January 12, 2012

bila anak bujang menolong


ptg semalam balik jer keja trus jer capai penyapu & mop...
rimas benar lak rasanya tgk rmbut2 ku yg bertaburan....+ kaki dah rasa x sedap memijak lantai...selagi lantai masih licin & sedap di pijak selagi tu laa x bersapu...hahahah malas sungguh rasanya....klo fulltime house wife mybe laa kot hari2 menyapu & mengemop....kompom kilat sentiasa rumah ku....ceh ckp besar...


tapi kan sejak dah membeli mop idaman kalbu ni diri ni terasa sgt laa rajin nak mengemop rumah...sebab mmg sgt-sgt menyenangkan & x payah dah nak bersusah-payah nak memerah mop yg besar tu....









dengan mop baru tu sgt senang...nak perah pun senang....cabut jer kain mop dia tu....basuh & trus perah jer kt sinki pun boleh...ringan pun ringan nak menyimpan pun senang...sebab pemegang nya tu boleh laraskan panjang pendeknyer....nak keringkan mop pun just cabut jer kain nyer tu sidai..
lagi satu sebabnya lantai terasa sgt-sgt licin sebab sambil mengemop tu dia kumpul sekali abuk yg kita tertinggal masa sapu tu.....mcm gmbr kt bwah ni...terutamanya rambut laaaa




dan zikry mmg sgt suka menolong mamanyer ni bile tgk mop dah di keluarkan....suker jer dia tolak-tolak mop tu..gud boy....tapi tue laa sekejap jer laaa lpas tu duk melopong tgk tv....


penuh umah dgn mainan dia jer tu...


dan benda yang paling suka dia tolong adalah.........bentangkan balik tikar buluh tu...dua 3 kali duk gulung..lpas tu dia bukak kan...ok laa kan sekurang-kurangnya dia nak meringankan tugas mamanya...heheheh...nnti zikry dah besar pun kena tolong wife jugak tau syg....jgn tgk jer ye syg....wah maknya dah smpai ke situ pesannya...dia paham pun idak lagi tu...







4 comments:

fieda said...

rajin anak bujang ct menolong..

SiTi said...

hahahh.... sekejap jer tu kak...

syariza09 said...

ramai yg citer pasal mop ni..mmg mudah & banyak membantu kan...akk pon tringin nk beli gak..rimas tgk habuk & rambut bersepah kt lantai tu

SiTi said...

Aaah kak..carefour alamanda ada,ct pun beli kt situ je..mmg sgt2 praktikal utk kita2 yg bekerja nih.walaupun hrganya berpuluh..tp berbaloii