Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, May 8, 2017

DIY : Wonder Women Costume




Sebelum tu boleh x tolong LIKE my pic kat link ni 
Tolong ye kengkawan..... jauh dah ketinggaalan ni =)
dan terima kasih buat yg sudi LIKE 



Tahun ni terajin nak aktiv bersukan ...
xde la sukan sgt.. just follow running & cycling event je...
ni semua gara2 terjoin Konvoi berbasikal Wanita 2017 bln 3 hari tu... 
terus xcited nak join lagi... 

10km



Lepas tu join Larian Bendera Negaraku 3km


SpongeBob Run...3km yg ni dpt free menang contest 
dengan Sunway Lagoon



20km.... Putrajaya Bridgen Night Ride 2017


ok.... yg terbaru Mdec Kre8tif Costume Fun Run...5km
dan di sebabkan 1st time join yg bertema... jadi ku dah pilih menjadi 
Wonder Women...!!

haa gigih tau mak anak 3 ni.... ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†


haaaa... ni la yg di DIY kan ku...
baju guna baju yg sedia ada... logo tu just guna foam double sided..
lepas tu warna tu just print kertas tampal atas double sided tu je....




yang skirt ni pulak... 
dari skirt labuh aku potong jadi mcm ni...
dari 1 skirt tu trus dpt 2 skirt... yg atas tu bagi kt anak... haa yg bawah tu la aku pakai...
bintang-bintang just guna kain putih jahit tmpal....


untuk tangan tu pulak ku guna roll tisu...
tisu dapur.. potong dua... lepas tu tampal kertas corak2 tu... then letak reben kat bawah 
utk ikatkan kt tangan ..... so done... my DIY utk kali ini...

utk mahkota dan cape tu beli je...
malas nak buat ... hahaha