Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, February 7, 2012

holiday - JB - Universal Studio Singapore (Part 2)



setelah selesai semuanya...pasal passport...pasal check in hotel dan amik tiket bas....kami bersenang-lenang dulu kat umah SIL...dalam kul 8 malam baru laa kami gerak ke TUNE HOTEL....sebelum tu kami g makan dulu kat danga bay...settle makan trus jer balik hotel....sebelum tido siap2 isi borang putih yg dapat masa amik tiket bas petang tadi....borang nak masuk Singapore..isi siap2 senang...xde la kelam kabut pagi esoknya...mana laa tau kot-kot terlambat bangun plak kan...


pepagi kul 5.30 lagi dah bangun siap2.....dlm kul 6.45pg kami turun tunggu bas...tp x tunggu lama pun coz bas nya on time...penumpang bas ada dalam 20 lebih laa....jadi bile dah cukup kami pun gerak ker Singapore....kalau ikut bas...penumpang kena turun 2x...satu kat imigresen malaysia...dan sekali lagi kat imigresen singapore...tp xperlu risau sebab bas ni akan tunggu sampai semua penumpang nya settle...kalau naik public transport jgn harap la.....siap berlari-lari lagi semua org...nak kejar bas...tapi ingat...jgn sesekali nak amik gmbr kat imigresen singapore yer.....

perjalanannya amik masa 2 jam...lebih kurang la... kami sampai di USS dalam kul 9pg...jadi sementara tunggu pintu bukak..kami pun bergambar kat tempat wajib ni...

with family mertua...

kami satu family


dgn chenta hati


dah puas posing & menunggu...akhirnya pintu pun di buka...di nasihatkan beli tiket awal2...beli on9 coz xpayah dah nak beratur beli tiket dah...boleh beli kat direct resorts world sentosa atau kalau nak tiket murah leh email ct....ct dapat tiket dgn hrga ni


**Non peak season**
RM145 Adult (13-64y)
RM105 Kids (4-12y)
RM65 Senior citizen (65 ke atas)
RM65 Express pass (for jump que)

**Peak Season**
RM155 Adult (13-64y)
RM110 Kids (4-12y)
RM75 Senior citizen (65 ke atas)
RM100 Express pass (for jump que)
**Please refer USS Calendar**



nnti diorg just scan bar code yg ada tu je...kalau yg express pass tu kelebihannya....boleh potong barisan...sebabnya kat sana nak masuk apa2 semuanya kena beratur...kalau laa pegi time cuti sekolah...leh mencecah 4jam menunggu utk smpai ke giliran kita...jadi dgn express pass tu..kita leh say bye-bye kat org lain yg tgh beratur tu....pokok pangkalnya duit...org yg berduit di utamakan....

kalau x beli tiket lagi...kat sini laa kaunternya...masa ni kaunter x buka lagi....di sebabkan masa tue hari isnin dan bukan cuti sekolah...mmg lengang laa kat situ...





holiday - JB - Universal Studio Singapore (Part 1)
holiday - JB - Universal Studio Singapore (Part 3)
holiday - JB - Universal Studio Singapore (Part 4)




6 comments:

fieda said...

bestnyer gi sana..bile la kita nk gi ni..

SiTi said...

insyallah ada rezeki akan smpai nnti tue....

Sumayyah Nadhirah said...

salam tket tu leh dpt murah lg ke kalo g bln 10 nnti? ke same kalo beli guna online?

SiTi said...

wasalam.... tiket tu still murah dri on9 klo x silap...apa2 pun kena tgk kalender USS tgk season dia

Anonymous said...

salam siti,sy cdang nk msuk uss 01/12/14 ni..masih ada lg x tiket murah tu?klu ada,leh save bajet skit..huhu..leh email kat sy ye..
stokinajaib@gmail.com
tq!

SiTi said...

sis... ct dah emailkan.... nnti tgk ye =)