Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, January 11, 2012

buat sendiri gambar pasport




disebabkan peralatan semua ada kat umah....serta sebab yg penting sekali adalah...zikry sgt2 laa susah nak duduk diam utk amik gmbr...jadi kami buat keputusan buat sendiri jer gmbr pasport zikry....lari-lari jer dia amik gmbar...jom tgk antara gmbar2 yg telah mr zuar amik...


mesti nak kena mama duk berdiri sama gak kat dinding baru dia nak amik gmbar







tgk laa tu...remote astro x lepas kat tangan dia...boleh plak dia main tutup sebelah mata laa...tutup muka laa....konon nak wat pose kiut miut laa tue...




dan akhirnya gmbr ni laa yg dijadikan pilihan.....

dan ini laaa hasilnya yg 1st selepas di edit mr zuar....besar benor...dari ukurannya...tgk laa kepala zikry tue...satu kali ganda dari maknya....



 dan akhirnya....siap sudah gmbar pasport zikry....jimat rm12....xyah susah2 pegi kedai..lpas tu nak layan kerenah zikry lagi....










6 comments:

kak ina kl said...

salam ziarah..masa akak gi memang musim hujan. dorang ada jual payung/rain coat plastik..tapi tak berbaloi beli..kamu bawa ajer

kalau ada anak kecil kamu bawa ajer kereta sorong..takut dorang penat. kalau sewa mahal sungguh.

kamu stay jb ataupun kat situ?

kayyana said...

salam ziarah.. comel nye zikry nih.. mcm anak omputeh gitu... hahahaha... nasib baiklah mak ayahnye ada peralatan utk amek gambar dan wat gambar passport.. kalau mcm kite ni redha jelah kat kedai gambar.. lasak pun lasaklah.. hihihih.. comel comel

SiTi said...

wasalam kak....ooo..klo mcm tu kena bwk siap2 rain coat laa kan

tu la kak...plan mmg nak bwk tkut dia tido nnti xkan nk dukung jer kan...

nnti ct stay kt jb kak

SiTi said...

wasalam kayyana.....haha mekasih...ramai gak kata zikry mcm tu...yg kata rupa anak arab pun ada...nak kata masa ngandung dulu rajin tgk cite omputeh & arab tu xde plak....

aaah peralatan dah ada gunakan je...klo xde kompom2 laa kat kedai gmbr jugak peginya....

::Deela:: said...

haha...kain batik tu!!!

SiTi said...

Hahahahhah..kain batik mamanya pun nak interprem