Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, January 16, 2012

bila balik kampung berdua

ni laa kisahnya ...kalau berdua jer dgn zikry...
jumaat hari tu...lpas je amik zikry berdesup terus laa balik ke rembau...dan benda yg paling penting ada adalah "galaxy tab" itu laa ubatnya nak bg zikry leka.... mmg tab tu dah di download dengan cerita-cerita pebret zikry....selalunya selagi zikry x meragam & x bising tab tu xkan di bagi kat dia....memula tu zikry main dgn air mineral kecik yg ada dalam keta tu....x lama lepas tu dia bising...& masa tu laa tab diberikan kat dia...

jadi mamanyer ni teruskan laa pemanduan....boleh jem plak kt highway masa tue....letih makkkkk...kalau keta auto ok laa..ni manual..kejap2 gear 1.......gear 2 jer laaa dah naik kejang dah kaki ni...dah laa hujan lak tu....makan masa gak laaa nak lepaskan exit seremban tu....masa tgh tersekat dlm jem tu tetiba zikry boleh menangis sakan...air minirel mmg dah x nampak dah masa tu..dia nak keluar dari carset tu....aku ni dah laa letih....sakit kakinya...dgn sejuk x tahan nak terkencing nya tu.....dia leh wat hal plak...apa lagi kena marah laa..terus jer dia ontokk jer dlam kereta...sampai laa kami selamat sampai ke destinasi...

sampai dalam kul 7.30mlm....abah terus sambut kitorg...bile abah keluarkan jer zikry..."aikk zikry kencing ker...basah seluar dia nih...." aku pun terkejut laa...bile tgk kat carseat dia...nah....air mineral dia tadi dah terbukak....& dah tentu laa lencun...dia duk dalam kebasahan sepanjang seremban ke rembau....alahai kesian kat zikry...xpasal2 kena marah masa dlm keta tadi....sorry ye syg....mama ko ni tension + penat tadi.....







2 comments:

fieda said...

alhamdulillah akhirnya sampai ke tmpat dituju dgn selamat.

::Deela:: said...

alahai...sian pakcik kecik tu lencun..mesti dier sejuk weh!!...