Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, February 13, 2012

holiday - JB - Universal Studio Singapore (Part 4)





Settle kat Far Far Away kami semua menuju ke The Lost World…kat situ di bahagi kepada dua bahagian Waterworld dgn Jurassic Park….kami just pergi kat Jurassic Park jer hari tu….rugi plak rasanya x tgk water show…kt Jurassic Park xde naik apa pun…sbbnya zikry xnak lepaskan mamanya pergi naik Canopy Flyer….kat sini beratur dlm 20minit baru dpt naik…dua-dua SIL jer yg g naik….dlm masa yg sama MIL plak g naik Dino Soarin dgn hanna (cucu pompuan yg sorg tu…buat masa ni la….) lpas tu nak g naik river ride ..tp close plak….

jauh benar lak gmbrnya

sambil menunggu dua2 SIL 

MIL naik ni...





Jadi kami teruskan laa perjalanan sampai ke Ancient Egypt….sampai jer trus pergi naik Treasure hunters….yg ni bwk budak2 ok…xde apa pun just duduk dlam kereta…dan ianya berjalan sendiri ikut laluannya…alaahh mcm kat genting tu….yg pusing keliling tasik tu….yg syok kat sini indoor roller coaster nya…….2x tau g naik….memula tu takut gak….sebab roller coasternya boleh tetiba jer berhenti & tetiba reverse ke belakang dgn lajunya….mmg menjerit jer la semua org….masa ni zikry dah tido..jadinya mr zuar laa jg penjaganya…masa naik kali ke-2 ajak dia sekali tp dia xnak…sudahnya merajuk kejap…katanya ku tinggalkan dirinya…hahhahah saja jer tau buat bininye ni serba salah….


zikry dah tido time ni.....mr zuar jadi penjaga dia.... mamanya plak g enjoyyyy

dalam ni laa roller coaster tu






Tapi rajuknya x lama…sebab kami dah sampai kat Sci-Fi City…..sbb dah dekat dgn Transformers The Ride..tapi sebelum tu...layan dulu mainan yg paling menggerunkan....dan paling mencabar dalam USS ni...roller coaster dgn kelajuan 82.8km/j...yg Human tu (warna merah) memula tu mcm xnak jer g naik...tp di sebabkan SIL beria ajak naik ikut jer la...klo x naik rasa rugi plak nnti....fuhhhh fun tu mmg laa fun...tp dalam masa yg sama tu kaki duk menggigil gak.....xnak lepas tangan tu pegang kerusi tu okeyyy...setiap kali masa menjunam tu...rasa nak putus urat-urat jantung ni....cara nak lepaskan takut tu..pe lagi menjeritttt laa sekuat hati...turun je dari situ...fuh amat lega rasanya...tp pening kepala sikit....sbb tue laa xnaik yg Cylon (warna biru) nya roller coaster...selain tu gerun tgk nya...dah laa kaki terjuntai...mmg x sanggup nak naik nya....adik ipar je yg pergi naik sensorg...mmg itu yg dia sibuk nak naik dari memula masuk USS tu



kami bertiga....duduk 2 dari belakang......menjerit nak hilangkan takut

masa ni dah hilang segala keanggunan kami...hahahah

saat-saat yang mencemaskan....


tgk laaa yg biru tu...terjuntai kaki memasing...





lepas  settle yg kat situ terus laa kami pergi kat area Transformer....cepat2 kami g beratur nak amik gmbar dgn robot transformers....amik gmbar dgn kereta bumblebee....selesai bergambar time untuk main lagi.....kali ni kami pecah 2 group...sebabnya zikry x boleh masuk...jadi yg lain masuk dulu.. kami 3 beranak tunggu kat luar...lepas diorg keluar baru laa turn diri ku dgn mr zuar plak naik pergi....kalau pergi ramai boleh laa gilirkan jaga budak kecik yg xleh masuk tu....Transformers The Ride mmg best...mmg kena naik kalau pergi ni...sebab ia 3D battle...





No comments: