Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, February 9, 2012

holiday - JB - Universal Studio Singapore (Part 3)


Tepat jer pukul 10 pintu USS pun di buka…jgn lupa yer g amik Studio Guide kat dalam tu (utk peta kt dalam tu)…dan kepada yg xbawak stroller sendiri tu boleh laa sewa kat sana….tempat nak sewa tu betul2 ada kat sebelah kanan pintu masuk..harganya mcm kat bawah ni….

Single = SGD 10 X RM2.44 = RM24.40
Twin = SGD 15 X RM2.44 = RM36.60
(ikut nilai tukaran masa 29/1/12)


Di sebabkan ianya plastik & tgk mcm zikry xboleh tido…so aku decide bwk stroller sendiri….biar laa bersusah sikit …dari nnti zikry mengamuk x selesa…baik xyah..nk kata susah benar nk mengangkat tue xde laa…dlm bas pun simpan kat bawah bas jer (kt tempat barang)



Masuk-masuk jer nnti kita akan ada kat kawasan yg dinamakan Hollywood…kat situ ada deretan kedai..terutamanya Universal Studio Store….kalau nak cari souvenirs yg signature USS leh laa g kat situ..sebab kat kat area2 lain byk jual karektor kartun diorg jer…masa kitorg masuk jer trus jer jumpa org hijau ni…tah per nama nya pun x tau la…pe lagi cepat-cepat laa beratur nak amik gmbr dgn dia…setiap karektor yg keluar ni…diorg akan kuar x lama…ada limit masanya…so kalau laa nmpk g laa cepat2 beratur….kalau xde org yg nak amikkan gmbar…jgn risau…sebab nnti akan ada staff USS yg tolong amikan…dan juga karektor2 ni semuanya x keluar serentak…diorg ada masa masing2…


zikry pelik...."ni org ker apa...??"

 


Lepas jer Hollywood nnti ada persimpangan  kiri atau kanan…..rasanya better g ke sebalah kiri (ke Madagascar) sebab kita enjoy-enjoy dulu…naik semua permainan dulu…baru laa leh jalan-jalan sambil menikmati permandangan kat kawasan New york tu…jadi kami pun bergerak ke Madagascar….sebenarnya x semua permainan budak-budak boleh masuk….diorg ikut ketinggian…kalau lepas ketinggian lepas la…xkira laa budak tu umo bpe…dan kat Madagascar tu kami semua naik boat masuk dalam kapal yg besar tu…zikry pun terpegun tgk…agaknya dia mcm x percaya…sbb selama ni duk tgk kartun jer…tp skrg dpt tgk live kartun2 tu…sebenarnya sebulan sebelum tu kami dah download cite-cite Madagascar & shrek kat dalam tab zikry….mmg saja ajar dia tgk..biar dtg USS ni dia tau & kenal karektor2 yg ada & tau menghargainya…xde laa nnti dia terpinga-pinga tgk semua tu



disebabkan x ramai....tgk wait time tu "00"


dalam boat

ni laa dia kapal yg kitorg masuk 

antara yg ada dalam kapal tu....


lepas Madagascar...sampai laa kami kat Far Far Away...kat situ ada Sherk 4D....mmg real laa...siap rasa kesan effect lagi kat seat....zikry pun elok jer tgk..memula tu takut gak kot2 dia xnak tgk....tp syg...zikry xnak pakai spek mata 4D tue....jd dia x nmpak kesannya...cuma dpt rasa gegar2 kat seat jer...sebelum tu MIL sibuk ajak naik roller coaster....yg ni x adventure sgt...dan rendah jer





 bilik termenung shrek.....(sini pun nak amik gmbr)






2 comments:

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

ala sketnyerr gambor....nak tgk lg..lg.lg...

SiTi said...

nnti ct upload lgi yer....tungguu... =)