Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, October 24, 2011

tangguh kerja

sgt x suka tau bile kita dah xcited nak buat 
1 keja tu.....tp tertangguh....tension rasanya....tp nak buat mcm mana...
sebab kerja ni berkait dgn org lain....selagi org tu x settlekan keja dia...selagi tu jgak aku x dpt nak men'nyettle'kan kerja aku ni ha...


cmne ye aku nak suh org tu wat keja cepat....krg kalau asyik tnya je...org tu naik bising...nnti dia buat keja tu pun dgn cincai jer...tp kalau x igtkan org tu buat2 lupa @ lupa....aduhai tensionnnn tau...!!!

kalau berbisnes tp suka tangguh kerja tu...mmmg teramat bahaya....sbb nya kalau tangguh ni laa boleh sebabkan pintu rezeki tu makin tertutup utk kesan jangka panjang nya....ye la kalau kita slalu tangguh keja...client da tentu bising..kat situ nmpak bisnes deal yg x profesional...!! dan ini juga buat job makin berkurangan...cuba kita bisnes dgn deal yg cukup perfect...da tentu client puas hati & client akan war-war kan kat suma org tentang servis superb kita kan....kat situ promsi secara x langsung utk bisnes kita ni...

jadi org2 yg berjaya sumanya amat pentingkan disiplin....& kena ada jadual yg cukup teratur....








No comments: