Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, October 27, 2011

Episod 4 & 5

semalam x berkesempatan aku nak mengupdate blog..
sbb nya...? nnti akan di ceritakan next entry insyallah...ok jom cite sikit pasal mastercheff


Episod 4

peserta semua kena buat ujian kemahiran...ujian dia ialah potong ayam...hehehhe potong ayam..? rsanya x susah kan...tp rata2 peserta suma kata...cara potongan yg diajar lain dari yg biasa dia buat...dan diorg kena buang tulang kat ayam tu tanpa ada lubang kat daging....yg berjaya buat ujian ni dlm 12 org dan kena pulak buat ujian citarasa....diorg kena masak western dgn ayam yg di siang tadi....utk episod ni 7 org terpilih



Episod 5

semalam aku dah duk setting kul 9 kena bukak 104....borak2 dgn mr zuar...smpai terlupa...bile tgk jam dah kul 9.30....buka je tv tgk chef tgh merasa makanan diorg…task nya kali ni diorg kena cari pasangan utk masak bersama-sama dgn gunakan bahan2 yg dalam Peti Saji Misteri..bahan2 yg aku perasan ada mangga…pulut & udang…dan 4 group dah berjaya terpilih…mknanya da tinggal 5 tempat je yg kosong….
Jadi yg selebihnya tu diorg kena buat tiramisu resepi dari chef Riz (anak chef wan)…susah gak nak buat…ada yg x jadi…& ada jgk yg lansung x hidangkan kat chef….menghadap chef dgn tangan kosong….apa pun 5 org terbaik dah terpilih & dah cukup la 24 peserta Masterchef Malaysia





dan ni laa dia barisan 24 Masterchef Malaysia






No comments: