Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, October 13, 2011

ni la nasib org bawah








Kalau duk umah apartment ke…flat ke aku rasa mcm ni laa nasib org yg duk umah bawah skali…kat balkoni tu penuh je sampah sarap…klo daun2 tu boleh trima laa lagi…ni sampah sarap org atas…hangin betul aku…
ada sekali tu aku blik dari kg…tgk balkoni umah aku ada bertabur nasi + sambal….dah jadi 1 keja aku nak mengemaskan sampah org…sliding door pun habis berminyak2 kena sambal…ni mesti budak2 nakal punya keja ni…sbb tgk dari kesan tu nasi tu bukan jatuh dari atas….tp di baling dari bawah…sebenarnya sebelah umah aku tu ada gelanggang badminton…& taman mainan

macam2 aku jumpa da…dgn songkok budak pun ada kat balkoni aku…plastik jajan2 pun jgn cite la…kotak rokok pun ada…xder kesedaran sivik tul diorg ni…sptutnya ajar anak tu buang smpah kat tong sampah…bukan buang sesuka hati je…kalau susah sgt letak bakul smpah kat balkoni sndiri…ha ajar laa buang kat situ…

tapi ada 1 bnda yg klakar aku jumpa…nak tau….? Haaa aku jumpa surat cinta…hahahah kalakar tul…budak lelaki tu nak berkenalan dgn budak pompuan ni…slalu nmpk kt klass je…adoiiii hai…cinta monyet…tah mcm mana leh ada kat balkoni aku pun x tau la…



6 comments:

sisdee said...

hahahhah tu jenis main suka2 baling2 le tu..cian org bawah kan..huhuhu...

ingat entry nie pasal org atas tindas org bawah hahahah..tapi lebih kurang gak le kan :)

Ya ALya said...

tak pe la,dapat pahala bersih2 kan sampah tu.....heheheh......

SiTi said...

sisdee ~ cian kan kat org bwk gak yg kena....

* hahah kira lebih kurang sama jgk kot...

mrs.ecam said...

hikhik klako bab surat cinta tu...ntah2 surat tu bdk pompuan tu yg pnyer...lps die bce2 dia ronyok2 n buang sbb mnyampah kot...hahahahhah klako...eh heeee

SiTi said...

Ya ALya ~ mengumpul pahala setiap minggu ye tak....

SiTi said...

mrs.ecam ~ mybe jugak....xsuke trus cmpak ke bawah