Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, November 10, 2011

baru teringat x sengkak lagi.....




sejak akhir-akhir ni...aku rsa perut ku buncit laa sgt2..
x tau la apa sebabnya....padahal skrg da x makan nasi da...& aku kawal makan aku ni...
tapi still buncit jugak...

smlm dok borak2 dgn mr zuar...pastu dia kata "agaknya sbb rahim jatuh kot..." uikkkk bile dia sebut je mcm tu aku baru teringat....masa bersalin dulu aku x buat sengkak....just urut2 badan jer...tang perut x usik sbb aku czer...lpas2 tu ada gak igt nak buat...tp asal balik kg jer lupa nak kol acik tukang urut....

smpai laa sekarang ni...dah 2tahun 2 bulan aku x penah sengkak... apa yg aku tau sengkak ni utk menaikkan peranakan & menjarakkan@mengurangkan kemungkinan utk mengandung..... apa lagi ye kelebihan sengkak ni...?


.tu laa nak tnya kengkawan....

1)    ada  efect ke kalau x sengkak ni...terutamanya kalau da peknen utk no.2 plak nnti?

2)  sakit x....?  sbb ada yg kata sakit...& ada yg kata x

3)  sapa tau kalau ada tukang urut sengkak ni area putrajaya....?




1 comment:

~aSFaLiZa~ said...

org pmpn mmg wajib sengkak. kita pun dh beberapa kali sengkak sejak bersalin 2009.