Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, December 30, 2011

ombak rindu vs tentang dhia




Sapa tgk tentang dhia semalam….?
Bercucuran air mata ni tgk kisah dhia ni…siap mr zuar tolong lap kan air mata ku…hahhaha romantic x…? haaa lepas tu cepat-cepat  dia amik gmbar bininya yg tgh kembang kempis hidung tahan nangis…..mmg tabah sungguh dia mengahadapi dugaan….masih igt lg kata-kata dia “abang….dhia terlalu sayangkan abang…sumpah demi ALLAH tiada yg lain selain abang….dan dhia xnak berpisah dgn abang…hanya mati yang boleh memisahkan kita” fuhhh menusuk kalbu ku…

Dan akhirnya tembelang”mummy” pecah jugak… gunakan pak boon utk tundukkan semua org….dan rupanya pak boon ni bomoh panel keluarga diorg…hahhaah sebab “mummy” ada ckp “kenapa plak x boleh? mak lupe ke? dulu mak pun ada gunakan pak boon utk kenakan ayah….!!!” Dan satu lagi ayat yg x leh blahh….”saya x main bomoh-bomoh ni mak….syirik…syirikk…” aduhai cakap putar belit sungguh….x main bomoh konon….abih pak boon tue apa? Doctor kah…?

Sad ending….mmg zikir & dhia tu bercinta sehidup semati…..azmi & melly plak berbahagia bersama…..



semalam jugak aku tgk ombak rindu "HARAM" kat youtube....
setelah di amati cerita ni lebih kurang sama je.....coz perkahwinan hero & heroin dlm kedua-dua cerita ni di tentang oleh ibu masing-masing.....cuma bezanya dlm ombak rindu akhirnya haris dpt hidup bahagia dgn iza....dan dlm tentang dhia plak zikri & dhia kembali kepadaNYA bersama-sama....bagi pendapat ku.....TENTANG DHIA yg lagi menusuk kalbu....lagi best ceritanya....lagi membuatkan airmata ku ni berguguran  selebat-lebatnya...















sakit hati jer kan tgk diorg berdua ni.....kenapa laa xde langsung balasan utk diorg.....





No comments: