Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, December 12, 2011

Aktiviti sepanjang di pangkor….


 
Dah lama pegi bru skrg berpeluang nak cerita….biasa laa kalau namanya team building mmg seronok laaa…xde sesi2 ceramah yg mengantuk tu…semuanya kerja2 kumpulan…mmg sgt meringankan kepala otak ni…23hb tu kami smpai kt Teluk Dalam Resort  pukul 3 lebih klo x silap…smpai2 je diorg smbut kami dgn lagu slamat datang + welcome drink….lpas je check in…bermula laa sesi kursus kami…mcm biasa laa..suai kenal la…pilih penghulu la….pembahagian kumpulan…








utk sesi malamnya pulak….kami kena jadi askar…main perang2 mmg sonok sgt…muka pun kena conteng celoreng-celoreng….pemaninannya ialah kami kena curi lilin dari pihak lawan tanpa kena tembak @ bom… torch light di jadikan pistol….dan bom nya pulak adalah bungkusan air…..sapa kena bom maknanya mati@terkeluar dri pemainan….dah laa baru lepas hujan masa tu…dah tentu2 laa tanah becak kan…kami kena merangkak…berlari utk curi lilin dri pihak lawan…dah aku ni yg bersemangat waja…selamber je merangkak dlm becak2 tu…ye la masa ni laa nak buat semua tu…dah ada peluang gunakan…(kata org yg suke aktivi lasak….bg yg jenis cover2 ayu tu….xde pun buatnya….) aktiviti habis dalam kul 12.30mlm…basah jugak laa baju aku kena baling bom air…balik bilik mandi balik laa nmpaknya….





esoknya plak kami kena buat flying fox & Burma bridge….aku mmg xcited nak buat ni…rasa Nak Terbang sebebas burung ….  Xhengat daa sakit2 dulu…mmg aku enjoy sgt…masa wat flying fox tu fun sgt rasanya….hilang segala masalah…yg Burma bride tu…abg marshall tu siap suh aku buat lagi sekali….sbb laju je aku meniti tali tu…..tp aku x sanggup sbbnya kena gunakan sepenuh tenaga masa nak naik tangganya tu…kena seimbangkan badan..klo x tanggau tu jadi senget sebelah… utk sesi ptg tu kami dibawa pusing pangkor & acara shopping…xbyk pun aku beli…just cukup2 syarat je… utk malamnya kami ada sesi bersama watashi….(samurai jepun) semua org perlu terlibat…aktiviti dlm gelap mcm2 gaya dia suh kitorg buat….tergelak2 dibuatnya bile tgk aksi masing2…lpas tu dinner & sesi karaoke…








hari last….pepagi lagi kami kena keluar dan kami kena masuk laut… Utk memukat ikan…memula tu semua org xcited la nak main air…jalan punya jalan…baru je dlm 10-15 langkah dlm air…kaki dah terbenam…berseluttt…!!!  Dalam jugak…berpeluh gak laa nak jalan dlam selut tu…lpas tu terpijak plak benda2 lembik….lagi laa menjerit-jerit org2 pompuan nya….(termasuk la aku…hehheh)  jalan lagi ke depan ok da lepas tu…. & kawasan nya cetek da…dan kat kaw tu laa kami tau benda2 yg lembik masa kami pijak tu adalah cendawan laut….bila kita terpijak je dia akan menguncup sampai la ke dalam permukaan pasir…senang cite smpai kita x nmpak dah dia…kami juga diberi peluang memukat ikan…mmg hasil yg cukup lumayan…sotong ada…ketam ada…ikan todak…ikan buntal pun ada…






selesai je memukat….aktiviti kumpulan…kami kena makan 2 biji tembikai sampai licin…xde pisau…xde apa pandai2 laa bukak tembikai tu…sebelum makan tu mcm2 halangan kena tempuh utk dptkan tembikai tu…kitorg kena :-
- masuk dlm selut amik tembikai ( org yg pegang tembikai tu perlu di angkat oleh ahli kumpulan sampai ke atas rumput
- semua ahli kumpulan kena merangkak dari rumput turun ke gigi air laut
- kena tanam sorg ahli kump dgn tembikai2 sekali….jdikan duyung
- pergi amik lg satu tembikai yg ada & kena makan sampai licin kedua2 biji tembikai tu….







Ni laa aktiviti yg aku lalui…mmg sgt seronok…bergembira…bergelak ketawa ramai..tambah2 plak ada yg klakar orgnya…mmg gamat laa sepanjang kat sana…thun depan klo ada nak pegi lg laa…hehheh


 ni laa tok penghulu yg gemar menyakat








3 comments:

syariza09 said...

bestnya aktiviti camni...dah lama x rasa camtu, last rasapun masa dulu2 masa zmn ank dara.

bila la opis akk nk buat xtiviti mcm tpt siti ni

SiTi said...

bestkan....insyallah Ada kot thun dpan...nnti apply la kt org yg urus latihan...

III bDkNaKaL III said...

rugi xpegi..tp klu pegi mst xdpt join aktiviti ² mcm ko buat...huhuhu..syiokkkk