Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, December 27, 2011

10 tahun tinggal kat hotel


ikhsan google


Ramli MS laaa orgnya....
10 tahun tinggal kat hotel......giler kaya dia ni....kita ni nak g tido hotel pun berkira2 jumlah harinya,,,dia plak 10 tahun duk situ....da tentulaa dia x tido kat hotel yg harganya bawah rm100...jom kita wat kira-kira....

kita amik laa min sehari utk 1 bilik RM100

RM100 x 30 hari = RM3000 (sebulan)
RM3000 x 12 bulan = RM36000 (setahun)
RM36000 x 10 tahun = RM360000



dah settle sebuah rumah kan dgn jumlah tu.....mmg kaya laa dia ni...sebab dia duk kat hotel adalah kerana kemudahan yg disediakan....almaklum laaa org sibuk...xde masa nak pikir hal2 rumah...jd klo duk hotel bangun tido....makan mandi...check out....balik je hotel balik dah kemas tersusun....semuanya hotel dah uruskan...katanya lagi pekerja hotel layan dia dgn baik...sampai dia di benarkan memasak kat dapur hotel tu...

akhirnya dia dah buat keputusan utk beli rumah....dan dia akan bawa ibu bapa dia tinggal dgn dia yg skrg ni mereka ada kat singapura...


sumber dari sini

4 comments:

~aSFaLiZa~ said...

duit byk mmg best. huhuu

Ieda Al-Habsyi said...

gila kaya!

SiTi said...

asfaliza ~ apa saja boleh buat kan...

SiTi said...

ieda ~ kaya sesangat dahh nihh