Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, February 2, 2012

salam siaran

salam semua....
alhamdulillah skrg dah sihat...mekasih kepada yg mendoakan kesihatan ku ye...

seminggu berlalu...macam-macam yg jadi...
terutamanya masa kena warded hari tu....mmg dah dekat seminggu demam masih x kebah....selera makan pun xde....semua benda xlalu nak makan...lepas tu badan semua lemah....sendi-sendi semua lenguh-lenguh...setelah check darah platlet darah rendah....disebabkan gejala-gejala ni doc klinik kesihatan hantarkan diri ku ke hospital...naik ambulance lagi....satu lagi pengalaman baru...naik ambulance sebagai pesakit....sebelum ni naik sebagai seorg anak kepada driver ambulance jer....


smpai jer kat hospital dah kena masuk air....& terus kena warded sebab doc mengesahkan denggi....3 hari 2 malam duk kat hospital....sepanjang tu hmpir 10 beg air dah masuk....dan 2 beg air garam...masuk air garam tue mmg sgt-sgt sakit....siap nak nangis lagi masa tu....siap merayu-rayu kat doc tue stop kan kejap masuk air garam tu...boring sgt-sgt duk hospital....terbaring jer....dah laa nak ke toilet beg air pun kena bawak sekali....sepanjang duk hospital tu...setiap kali minum & buang air kena catat....

dan akhirnya hari sabtu 28/1/2012 ptg...aku di benarkan keluar...itu pun dah ptg...org lain kul 12 lg dah tau leh kuar hari tu...tp aku kena tggu amik darah kul 2ptg baru leh tau boleh keluar atau pun x....mmg nak sgt-sgt keluar sebabnya dah boring duk hospital & dah rindu dgn zikry....sejak warded x berpeluang lansung jumpa zikry...sebabnya hospital putrajaya skrg dah x boleh bawak budak masa melawat....dan satu lgi sebab adalah...plan nak bercuti...semua benda dah booked...

 ni masa kat klinik kesihatan lagi


 warded...



malam ke-2...muke pun dah sembab...byk sgt masuk air


2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss kena denggi last year dengan hubby dan my nuha sekali. seb baik my nuha kena seminggu selepas, kalau tak memang terabai la dia sebab semua tengah sakit. kiranya dua minggu jugak lebih kurang duk wad.tapi apsal masuk air garam? me tak der pun. doc suh byk minum air buah ajer.

SiTi said...

uissh klo kena sekali semua mmg parah la....sbb kandungan dlm darah ada masalah...sebb tu kena masuk...org lain xde pun...ct jer kena