Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, February 17, 2012

Tips ke USS




Tips nya


-          Kalau duk kat TUNE HOTEL better check in awal & trus booked bas yg paling awal nak ke USS kat kaunter bas…(sbb masa booked on9 just beli tiket…. Diorg buat 1st come 1st serve utk dapatkan time bas nya)

-          Bas dari TUNE HOTEL yg paling lewat ke USS kul 10.30pg…tp itu pun akan smpai di USS dlm kul 12.30tgh (rugi kalau amik masa ni…separuh hari dah burn)

-          Bawa baju hujan boleh beli kat guardian jer yg pakai buang tu(kat sana x berbumbung…kalau hujan mcm mana nak berjalan)

-          Better pakai sport shoes @ sandal flat (high heel sgt2 x praktikal)

-          Better pakai seluar bg yg nak naik permainan yg ada….(xkan naik roller coaster dgn skirt kot….bile terbalik dgn kain2 skali terangkat….)

-          Nak bwk payung @ topi pun boleh

-          Better makan sebelum masuk (sbb makanan mahal xde laa makan byk kali dlm tu…tp kot duit nya byk…xmakan dulu pun xpe…)

-          Boleh bawa baju spare…kalau laa terkena hujan @ basah sbb tgk action kat waterworld

-          Boleh bwk makan2 ringan…tp pepandai laa sorok…(tp diorg x cek beg pun hari tu…)

-          pastikan ambik peta & waktu show2 yg ada pada staff USS…

-          yg bwk stoller jgn risau sbb setiap tempat ada stroller parking

-          Air yg mcm slurpee tu SGD 15-30 (ikut botol…..dan boleh di refill yerrr….)


- toilet yang ada paip air kebanyakkannya ada kat yg palinggggggg.....hujung 

- kalau x cukup SGD kat kawasan Hollywood @ New York...ada 1 money changer...tp rate mahal sikit kot...






Stroller rental
Single  =  SGD10 X RM2.44 =RM24.40
Double = SGD15 X RM2.44 = RM36.60


(ikut rate semasa yer...)







Makanan Halal
Elakkan makan pada waktu 12pm – 2pm (nnti sesak….)
Kat peta USS ada tulis kedai makan yg halal

-          Mel’s Drive-In  ( Hollywood )
-          Marty’s Casa Del Wild  ( Madagascar )
utk kids meal dpt lunch box free (SGD9.90)
utk dewasa SGD14.90 (ada nasi lauk ayam + sayur)

-          Friar’s  ( Far-far away )
-          Goldilocks  ( Far-far away )
-          Oasis Spice Café ( Ancient Egypt )  - ada nasi


 ni laa lunch box nya




No comments: