Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, June 4, 2013

DIY : Pillowcase dress







haaa gini laa bile dah ada anak dara kat umah kan.... mama nya over xcited... tmbah2 plak mama nya jual kain... lagi laa gile nak buat suma tuk anak.... ni kira yg 1st kain dah jadi baju ye.. selama ni duk jahit2 lurus langsir sarung bantal boleh lah....  dgn semangat yg berkobar-kobar...akhirnya jadi jugak dress utk si auni...

ni gara-gara boring duk terperap kat umah hari sabtu hari tu... mr zuar xde..sibuk dgn reunion group motor versys nya (VOG) ...sampai 1pg ye dia bru smpai rumah... buat kt PD jer pun.... ok2 stop cite mr zuar..kita smbung cite dress ni.... ptg tu bile dah anak2 tido... ni laa masanya nk bertenet.... trus je bukak utube bile terpandangkan kain yg bersusun kat rumah tu... gigih mencari toturial buat dress... dan akhirnya jumpa laa toturial yg ni.... dgn kain ada... reben pun ada... mesin comel lote pun ada...operasi di teruskan....

baru je jahit tepi dua keping depan blakang dress ni si auni plak dah terjaga...terpaksa laa menghentikan segala urusan jahit menjahit ni... settlekan anak... bg mandi...makan... dan tido....nasib baik la mlm tu dua beradik tu tido cepat...dlm kul 9mlm... operasi di sambung balik... smpai kul 12mlm ye membuatnya... almaklum la awak ni amatur jer pun..... klo yg pro tu sejam je siap kot...

lebihan kain masa buat sarung bntal dulu ada lagi... so amik je la buat seri... x cntik plak klo kosong gitu jer kan...


dan ini laa mesin yg comel lote tu.... lagi besar bantal dari mesin tu.... kecik2 cili padi tau... baru je beli last month... harga RM130 kot klo x silap....


dan... jom kita tgk hasil nya....




v










v





















v
























v





hahahaah giler besar..... mmg betul laa mcm pillowcase la kan..... kunun nya nak buat utk pkai raya... gitu.. tp nmpak gayanya xdpt la kot... kna tggu auni dah 2y kot baru leh pakai...cer tgk gmbr tu kaki pun x nmpak....ni dah terlebih besar ukurnya..... malas da nak otter2 ni... tggu je la auni ni membesar.... bru la dpt pakai bju ni...



 nak tau cara jahit yg simple ni... just search je : PILLOWCASE DRESS kat google boleh... kt youtube pun boleh....



 tepek satu gmbr dua beradik ni bergurau senda... bahagia nya tgk anak2 mcm ni kan.... zikry sibuk main "baa cakk" kat auni... auni plak mmg mengkekek gelak nya....

2 comments:

wawa syaida said...

hihi comelny auni :)

SiTi said...

huhuh... mekasih sis