Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, June 24, 2013

Emas murah kat kuala pilah

 
 ni dia pekan pilah.... kedai emas berderet2 selang satu pintu kedai kedai emas.....
haa pilih je mana yg berkenan.... mmg byk pilihan la... tp klo nak design HABIB betul2 sebijik tu xde la.. ala2 habib ada... diorg x leh tiru sebiji nnti habib saman pulak... slalunya klo habib keluar design baru ... dlm 2-3mggu lpas tu kat pilah ni ada laa jugak design ala-ala gitu jugak yg kuar.... pilah mmg jadi pilihan ku klo nk mencari brg kemas ni... murah  klo nak di bezakan kt tmpat lain... cincin tunang.... gelang kahwin suma beli kt pilah... harga kat seremban pun x leh nak tanding dgn harga kat pilah ni...  igt lagi masa beli gelang kahwin dulu baru RM90/gram.. padahal masa tu rata2 kt tmpat lain dah cecah RM110...


design kat pilah skrg ni pun not bad jugak... uptodate jgk ... klo nak di bndingkan dgn dulu2... 


 kenapa emas kat pilah murah...? 
satunya kos upah dia murah.... lagi satu diorg xde nama... klo habib da tentu2 dah ada nama.. mana2 brg pun yg dah gah... dah pemes diorg leh main harga kan... last skali kotak & paperbag brg kemas dia kot.... heheheh ...tp bagi aku kotak tu x penting... yg penting BERAT nya.... klo nk buat hnataran.. xyah buh kotak yg kedai emas tu bagi... cari la kotak @ bekas lain pastu deco.... org bukan tau pun beli kat mana kan....



kotak dia mmg nmpk pun mahal....

ni la hasil tangkapan masa pergi pilah hari sabtu hari tu... mmg ramai laa kat org kat sana... siap tggu giliran lagi nak tgk barang.... suma pakat beli sbb harga masa tu RM127/gram.... kalau kat kl dlm RM150-160 byk kan beza nya... hadiah dari Mr Zuar utk ku.. tq yer sayang... lain kali beli lagi ye...

 


* kalau nak tau harga semasa emas kat sana jom LIKE page Lee wah goldsilver ... nak beli trus kat situ pun boleh ...







No comments: