Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Saturday, June 8, 2013

DIY : Puzzle



hari tu dlm group autime ada sorg ibu ni duk buat puzzle sendiri utk anak nya sebab... puzzle yg ada di jual x byk pilihan... jadi dia decide buat sendiri dgn gmbr  yg ada di sekeliling....



di sebabkan ni mmg idea yg menarik... aku cuba la buat jugak... utk zikry..



bahan yg perlu cuma

gambar
gabus
double side
reben
laminate
pisau


* laminate dulu gmbr yg di pilih

* tampalkan gmbr yg dah di laminate kat atas gabus

* potongkan gmbar yg di pilih guna pisau

* letakkan reben kat setiap kepingan gmbr yg dah di potong (mcm kat bawah ni).... ni utk memudahkan gmbr tu di keluarkan....





ni laa jadinya bile suma gmbar dah di keluarkan..





zikry mmg boleh masukkan suma gmbr2 tu kat tempat asalnya... cuma dia x boleh namakan apa gmbr yg di pegang.... contoh 


Katil : zikry sebut "TIDO"

Pintu : zikry sebut "ASSALAMUALAIKUM"

Tandas : zikry sebut "BERAK"





YA ALLAH kuatkan lah diriku utk hadapi dugaan MU ini... 






No comments: