Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, June 19, 2013

Baby bullet : Preparing auni 1st solid food



hamboiii omputih ngkoo... haa kan...
baby bullet dah ada harus la semangat wat puree anak kan... makanan pertama yg di pilih utk puree auni adalah apple.... cmni laa nak buatnya


seelok-eloknya kukus buah daripada rebus utk mengekalkan khasiat yg ada...



lepas tu boleh la blend + air sedikit mngikut kecairan yg kita nak la....



gini la rupenya




dah siap utk di bahagikan utk 4 hari nya makanan



1jenis pure = buat utk 4 hari baru tukar ke buah lain



yg ni kukus buah pear pulak



buat utk stok simpan kat freezer... cara menendalikan nya sama mcm EBM.... dan ia tahan kt dlm freezer selama 3bulan...


No comments: