Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, March 17, 2011

betul ke ada leaking...?

berikutan pengharaman botol polikarbonat..kami pun dah jadi antara salah satu parents yang mencari botol baru untuk anak masing-masing...slama hampir 1thun 7bulan kami mmg x penah beli kan botol yg mahal2 ni...niat di hati mmg nak..tp papa nya kata mahal..tapi bila keluarnya kenyataan dari kem.kesihatan pasal bahaya botol tu..kami ni sbgai parents yg mmg take action la pasal ni...kesihatan anak kan...sapa yg x risau..tmbah2 lagi botol yg sedia ada zikry pakai mmg botol yg diharamkan....

jadi balik je keja smlam aku siap2 trus gerak ke bangi...memula tu g al-ikhsan...nak cari kasut...dalam masa yang sama zikry plak "membuangg" kt dalam kedai..xsempat laa papanya nak cari ksutnya...(tapi nasib baik sempat rembat utk mamanya...hehehhe) dan lepas tu kami trus berkejar ke shell ..bukan pe..tkut kena suar zikry..dia nya "puu puu" byak..tkut tembus...hehe..

Da settle mewangikan zikry...kami terus ke manjaku cari botol..ramai gak yg tgh mncari botol..ada 2 3 pilihan dan aku pilih nak beli avent...mmg idaman gak ni...sejak zikry dlm perut lagi...tp ada member kata "kenapa x amik mum...coz avent ada leaking..." dah 2 org kata mcm tu... tp member tu ada cakap mybe dia pkai dah lama sgt kot.....tu laaa aku yg x tau ni nak mintak laa kengkawan yg dah lama guna avent tu leh bg pandangan & pengalaman memasing x...hope ada laa yg sudi membantu...=)



 tu dia...stok yg papa nya suh beli...

8 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak pernah pakai avent.eliss memang guna bpa free tapi pureen ahjer,tak sampai rm10 :p

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

my xperience ... masa mula2 event take over by PHILIPS mmg ada leaking .. siap kita htr komplen email kat avent nih .. tp ramai member2 dah berubah dah ke brand lain mcm MAM, Tommy tippee, NUK, ok jer as long as BPA free ;-)

~aSFaLiZa~ said...

yup mmg leaking. saya fikir sebelum ni masa saya beli mcm nasib2 jek. kalau leaking, leaking la. kalau tak, tak la. tapi selepas beberapa kali bertukar botol saya dh dpt jawapan. maksud nya kena beli puting yg sesuai dgn botol tu. setakat ni saya hanya guna puting bersaiz 3 month++ liquid thicker. so saya dh berjaya mengatasi masalah kebocoran pada botol avent. so far anak saya mmg sesuai guna yg 3 month sbb dia tak boleh air laju sgt. lagi pun puting jenis ni ada volum. so selesai masalah leaking

Dayu said...

bagus lah
bila dah tahu amik action
bertukar ke yg selamat

NUK pun ok

bab2 leaking ni mmg kena carik saiz puting yg sesuai

SiTi said...

e.l.i.s.s.m.i.e ~ x pe yang penting botol tu selamat di gunakan

SiTi said...

Nurul Diana ~ tq ye..mybe next time leh try yg lain plak kan...

SiTi said...

~aSFaLiZa~ ~ ooowh pasal puting ke? klo mcm tu kena pkai yg betul2 sesuai laa kan..bru tringat...ada gak sekali dulu botol zikry slalu gak leaking..tp lpas tukar puting trus ok...apa2 pun tq coz kongsi sikit

SiTi said...

Dayu ~ thanks...anak tu lebih penting dari segalanya kan....