Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, July 31, 2013

Sempat tak ni..???









aktiviti di opis di kala ini... jahit tangan hokehh... buat kat umah masa hari kerja mmg x dpat laaa... lepas je berbuka.. mcm2 benda diusik.. kul 10 mlm je msti tido... klo x mmg mengantuk la esok nya....org ada anak kecik pham2 je la... tido awal mcm mana pun tetap kena berjaga tiap 2jam susukan dia... kain baju xyah nak ckp la... dah bergunung.. sbtu ahad bru dpt clearkan...



*projek DIY sempena raya ni... harap2 smpat la siapnya ye....
posted from Bloggeroid

8 bulan sudahhh....







comei x shaye...????


anak dara ku dah 8 bulan da.. kejap je dah besar... dulu kecikk jer... 
skrg dah boleh duduk tegak dgn sendiri nya... merangkak jgn ckp laa dah laju.. setakat ni , auni kurang makan... agak frust jugak sebab kita penat laa buat mcm2 utk dia.. tp dia makan sikit je... dlm 4-5 sudu je dia makan.. lebih tu klo bg jugak dia akan sembur2 je.. lepas tu menangis... tu tanda dah x nak makan laa tu... tp aku x riso sgt sbb dia still BF... klo ikutkan BF semata smpai 2tahun  pun boleh je.... 





yg ni masa 7 bulan... masa ni dia tgh sibuk berdiri...
bape kali gak dia tergolek masa nak diri tu.. di sebabkan tu jgk... katil dia ni dah di turunkan ke level yg bawah skali... tgk laa gmbr kat atas tu... tu baru dia melutut belum berdiri habis....




yg ni plak umo 5bulan.... botakkkkkk .... 
dia baru sibuk nak merangkak.... hahaha kelakar tgk dia.. sbbnya bile dia menapat kat permukaan yg x rata terus dia nangis.. sebab x berani nak teruskan merangkak...nangis mintak tolong amik laaa tue...


time ni slalu bising kat auni.. "cepat laa tumbuh rambut dik..."







* org slalu cite perkembangan anak dari kecik ke besar.... ni dah terbalik plak...





Tuesday, July 30, 2013

Selagi x raya




haaaa gini la rupenya.... ada saje bungkusan kat meja ni.. x kira la yg on9...yg offline nya pun ada.... duk kem baru ni.. tiap2 mggu ada jualan.. n takut nya aku ni.... sbb tiap2 mggu jgk la duit pun jalannn...... ke org lain....



*haiisshhhh naafsu shopping sgt membuak2 nihhh..
posted from Bloggeroid

Farid kamil letak syarat kat keluarga mertua...









lorr apa kes plak ni.. siap letak2 syrat bagai ni... 
aikk mertua nk tgk cucu pun susah ker..???



“Kalau ingin jumpa cucu, dia perlu jumpa saya terlebih dahulu” kata pelakon dan pengarah Farid Kamil ketika mengulas tentang hubungannya dengan ibu mertua, Norsiah Ramli.

“Saya risau perkara tidak diingini berlaku, saya tidak berdendam tetapi sekadar melindungi isteri dan anak saya. Saya dapat merasakan ibu mertua saya akan melakukan sesuatu yang tidak diingini kepada mereka.

“Sebelum ini juga banyak cerita negatif tentang kami yang keluar daripada mulut ibu mertua yang menyebabkan saya lebih berhati-hati,” katanya.

katanya family mertua x restui perkahwinan diorg.....

aiikkk x restu...? biar betik... padahal masa kahwin ri tu.. punya la besar-besaran lagi... siap ada program Walimatulurus  Diana Danielle & Farid Kamil kan.... tah laa.. masalah dalam kita x tau yer x.. 



selain tu farid pun agak kecewa dgn sikap ibu mertuanya kerana...



"Sepanjang Diana berada di Autralia saya tidak pernah dengar tentang ibunya telefon atau menghubungi untuk bertanya kabar.

"Apa yang saya lihat Diana sendiri berasa sangat kecewa dengan sikap ibunya yang tidak suka kami berkahwin," ujarnya





Farid x patut letak2 syarat mcm ni... dia ptutnya cuba cari jalan supaya keluarga mertua dpt menerimanya.. bukan mengeruhkan lagi keadaan...  kalau dah letak syarat bagai lagi laa hangin mertua tu kan... farid patunya bagi peluang kat mertua dia...  sempena bulan yg baik ni diharapkan mereka sekeluarga dapat saling bermaaf-maafan...



                                               *Farid masih belum menamakan anak lelaki dia tu



"Diana sihat cuma selepas bersalin dia lebih emosi dan bersikap "mother blues" iaitu terlalu melindungi anaknya. Saya sendiri tidak dibenarkan memegang bayi itu terlalu lama dan sentiasa takut orang ambik anaknya"










Monday, July 29, 2013

Nyaris EL

pepagi ni je dah kelam kabut aku kat rumah... sebabnya kejadian blackout.... bukan 1blok tp rumah aku sje.... heheheh bukan x bayar bil letrik ye... tapi iron kat umah yg prob... waaaaa saat2 pagi nak g keja la dia rosak.. asal on kan je iron tu trus letrik "shot" satu rumah.. aduhhhh ni klo xde bju maun aku EL ni... xnak aku pkai bju x ber"iron" g opis.....

pastu terus la menyelongkar lemari....mencari bju x yah iron... tuptup ternmpk bju yg satu ni elok je tergntungnya... ishh nak x nak kena pkai gk bju ni.. dah lama bju ni x tersarung kat badan ni.. baju zaman baru lepas beranakkan zikry ni... adik zikry pun dah ada skrg ni.....pkai pun kurang dari 5x.... sebabnya...





tgk lerr kaler baju tu..... dari jauh org dah nampk tau.... tah mcm mana laaa masa beli dlu leh terbekenan dgn kaler gini... nasib la skrg org sbuk dgn kaler blocking...










*nota kaki utk diri sendiri - kena ada dua tiga pasang baju yg xyah iron... so t/h ni kena pnjangkan langkah ke alamanda laa mencari iron baru....

Friday, July 26, 2013

Mana papa...??







hari selasa hari tu zikry ada appoiment dgn PAED...
sementara menunggu tu... tetiba zikry sebut papa.....& tunjuk laa satu gambar ni..... hahahahah cer tgk video kat bawah ni







wakakakakaka sian kat papa dia... disamakan dgn kanak-kanak / remaja obesiti... ahahahhaaha
ni kompom2 zikry nmpk persamaan body yang mengancam papa dia... ahahahahhahaaha 


*papanya sila selim sikit.... xde laa anak samakan dgn gmbr2 yg obesiti yerrrr....



*masa appoiment ni doc masih x nak diagnose zikry... disebabkan kami tetap nak tau n xnak tggu lagi kami tetap berkeras utk zikry di"diagnose" secepat mungkin..... siap ada adegan meleleh air mata lagi... ahahhahah sape lagi klo bukan mama zikry yg cepat masuk abuk kat matanya..... dan akhirnya doc bersetuju utk referkan zikry ke HUKM...kerana kat situ lah adanya Pakar Pekembangan Kanak-kanak.... ni semua sebab zikry agak kurang bercakap.... bukan x boleh ckp langsung.. tp vocab dia x byk satu... dgn dia xtau nk ckp 3 perkataan... klo boleh punn skrg ni... cuma "mama nak susu"... selebihnya cuma 2 perkataan ....


"mama tv"  - dia nak suruh tukar channel
"mama air"  -  dia nak air
"mama tido"   - dia ajak tido

















Thursday, July 25, 2013

Tesco Online Shopping









akhirnya dah boleh online shopping barang2 tesco...
barang-barang basah pun boleh... ikan...udang.. segala menda yg ada kat tesco tu suma boleh beli online...makin senang dah sekarang ni... 





tapi bukan semua tesco yg buat delivery ni ye...buat masa ni hanya di Klang Valey... jd sebelum xcited nak membeli online sila lah check area rumah tu.... terlibat ke tak.... dan kaw putrajaya adalah termasuk delivery area diorg... under tesco puchong


*kalau kita order hari ni... barang akan dihantar esoknya...dan brg yg kita pilih tu akan dia pack pada hari penghantaran tu ye... 

*harganya pulak sama dgn harga kat kedai.. kalau hari tu promosi kita akan dapat jugak harga promosi..





bayaran nya pulak kita kena bayar masa barang dah sampai..... tp cuma payment with credit & debit card saja yg di terima ye.... 




so ape lagi... sile2 lah register dulu sebelum buat pembelian ye... happy shopping...!!








Happy anniversary ke 5





Hari ni genap la 5 tahun kami bersatu... 


HAPPY ANNIVERSARY SAYANG....!!!





diharapkan hubungan yg dibina ini akan terus kembang setaman... dan juga ceria serta diwarna warnikan seperti CANDYLICIOUS hehheheh


Sayang....semoga semua masalah yang kita hadapi dan bakal hadapi bukan akan menjauhkan hubungan ini....tetapi semakin mendekatkan kita kerana masalah itu adalah sebuah ujian yg pasti akan ada dalam dunia cinta dan harus di selesaikan dengan bijak... 



ok... xreti dah nak bermadah2 bagai... jom tgk apa yg masih disimpan kat dlm gobok umah...
ni antara kenangan 5 tahun lalu yang masih disimpan rapi.... terima kasih buat semua yang mendoakan kebahagian kami selama ini... 




sebahagian kad2 ucapan utk kami....





ni plak kad jemputan... masih di simpan okehh... kenangan tu... kalau di buang mana lagi nak dpt dah lepas ni....


bunga telur hasil buatan sendiri pun harus di simpan ye.... ini semua ada sentimental value 
boleh dikatakan 90% benda2 masa majlis di buat sendiri... tu laa masa dulu kelapangan masa tu sgt2 laaa byk... skrg ni dah baranak ni masa tu agak terbatas....



nasib laa masa tu dah ada berjinak2 dgn fotopages... abih segala gambar di simpan dlm tu...dari A-Z suma simpan....teragak nak tgk balik gmbar2 kawin.. tgk balik kat situ... 



Tuesday, July 23, 2013

Shopping raya



Last week da pergi terjah OU...  masih belum ramai org menyopping lagi... yer la hari kerja kot perginya... booth2 raya pun masih dlm pemasangan... jd shopping dlm mood raya tu xde sgt... tp di sebabkan malas nak bersesak-sesak memilih baju... kami decide g shopping awal... alahh.. cari baju anak-anak je... baju kami mak pak pun xde....mmg byk kelebihan nya kalau shopping awal ni.. salah satunya.. segala baju ke kasut ke.. yg mana kita dah berkenan tu masih ada stok... masa pegi baru ni suma yg berkenan ada saiz... jd xyah nak g cari yg lain... igt lagi kes tahun lepas ... agak lambt kami pergi ber"shopping" sudahnya 4-5jam  mencari kasut zikry sahaja... sebab yg mana dah berkenan siaz plak xde.. pergi plak lagi cari kat kedai lain.... haissh mmg penatt



dlm sibuk shopping tu tanggungjaawab kat anak masih x dilupakan.. hehhehe senang kan klo BF ni... kat mana2 pun boleh.. anak nangis je haa sumbat trus... x yah susah2 nak bwk satu beg botol susu dia... sambil2 DF kan si auni smpat gak mata ni melilau tgk baju di sekeliling.. hehehh tp xde yg berkenan.. dlm x berkenan tu pun sempat gak rembat sepasang baju mamanya ni...



 
yg ni kisah lepas buke puasa... mr zuar ajak g sini...nak tgk cmne zikry teruja ker x.. tp bukan zikry je teruja... dgn mama dia pun teruja tau.... rasa mcm nak hangkut jer suma bawak balik.... tu pun zikry sempat pau papa dia "troli kecik" 










ni troli kecik tu..  masa baru beli tu xmauu lepas langsung troli ni...  sudahnya kat umah jadi menan adik dia...zikry dah x peduli pun dgn benda alah ni....




last skali sebelum balik sempat beli garret popcorn ni... slama ni duk dgr je org kata sedap...sedap.. di sebabkan x penah rasa sebelum ni.. siap tnya budak yg jual tu... perasa mana satu yg paling sedap....dan budak tu suggestkan Macadamia Caramel dan mmg di akui kesedapan popcorn ni.... lepas ni kemaruk Garrett melanda laa nmpknya.. tp tu la.. kat meisa ni x byk lagi outlet dia.... 




Friday, July 19, 2013

Abby abadi dah kahwin











Tahniah abby....  akhirnya ketemu jgk pengganti norman...
dia dah 12 hari sah jadi bini org...
 katanya abby baru mengenali Farhan yg muda lagi dari abby dalam masa 2minggu kenal dan trus decide utk berkahwin...




SELAMAT PENGANTIN BARU ABBY....!!!





kredit : sini dan sini juge




tak malu ke??







smlm aku cuti.... cuti shopping baju raya anak2 kat OU... di sebabkan hari bekerja mmg x ramai org nya... tgh syok2 memilih baju.. tetiba ternmpak satu insiden ni... sian pulak tgk pompuan tu... anak dia buat hal agaknya...






 budak tu tak dpt apa yg dia nak agaknya... terus menangis menjerit2 kat situ jugak... org sekeliling pun terkejut laa suma pandang ke arah budak tu... parent budak tu buat x layan dgn jeritan budak tu terus berjalan pergi.. mak budak tu cuba panggil dan nak pergi ke arah anak dia... tapi hsbnd dia x kasi siap marahkan isteri dia... dgn nada suara yg tinggi & agak keras... si isteri ni pun nak x nk terpaksa laa ikutkan jgk arahan hsbnd dia tu....  anak diorg dlm nangis2 tu ikut jugak mana parents dia pergi... smbil nangis duk sebut..."ibu".... "ayah".... & aku nmpak isteri dia cuba dptkan anak diorg tu & pergi cari tmpat yg jauh dari org ramai..... malu agaknya dgn apa yg jadi kat dia...


hurmmmp ..... kalau aku pun aku malu... laki sndiri duk marahkan kita dpan org kan... pastu org duk pandang2... terasa jatuhnya maruah diri kat situ .... kot nak marah pun tggu laa kt tmpat xde org ke... kat rumah ke kan... klo x sempat sgt... haa dlm keta masa balik tu marah laa.. tp nak marah tu pun...kalau dpan anak2 tu kena la cover... nnti dah besar anak plak ikut... yer lah... dah dari kecik duk slalu nmpak depan mata kan....


Ya ALLAH... mnta di jauh kan laa dari kami sekeluarga... berilah kebahagian dalam hubungan yg dibina...aminnn....






Wednesday, July 17, 2013

Laaaa dah kawin lagi rupenye...







Kuala Lumpur : Mahkamah Tinggi Syariah di sini sebentar tadi membenarkan pelakon dan pengamal perubatan Islam, Ashraf Muslim menarik balik permohonan berpoligami selepas Ashraf mengaku bernikah kali kedua dengan Wan Sakinah Ahmad Saburi 29, di Thailand pada Ahad lalu

Hakim Syarie Muhammad Abdul Karim Wahab turut memerintahkan Ashraf atau nama sebenarnya Mohd Ashraf Muslim 32, membayar kos sebanyak RM8000 kepada isteri pertamanya, Noordayana Lokman 26 sebagai kos mahkamah





Gosip dulu ada menyatakan yang Ashraf Muslim mengambil keputusan untuk berkahwin lain kerana beliau tidak mempunyai zuriat sehingga ke hari ini bersama isteri, Noor Dayana

Namun, Ashraf Muslim tidak menafikan yang rumahtangga beliau bersama Noor Dayana kini mempunyai isu tetapi tetap menepis untuk menjawab dakwaan yang beliau ingin berkahwin lain.


“Saya tidak perlu cakap — memang ada isu tetapi saya tidak boleh cerita sekarang,” ujar Ashraf Muslim ringkas.





*hurmmmpp baru lagi kot kawin nya.. tahun 2011 ... skrg ni mcm2 kaedah & cara kot nak bg mengandung... ada kwn aku ni yg dah berbelas2 tahun tggu nak dptkan anak....  tp tu laa kita x tau kan masalah dalaman diorg kan.... harap yg terbaik je la utk diorg2 ni.... sian kat bini 1st dia kan...





Dalam merudum ada jugak yg memberangsangkan....







waaaa... semenjak pindah2 ni mood nak menulis kat blog xde.... tah la rasa mcm ada la jgk yg nk di kongsi kat blog... tp x tertulis2 lagi....



cepat la moood.... plzzzz kembali....plzzzzzz


sebab.....


ada 3 iklan dah dah melekat kat blog ku.... alhamdulillah... setelah lama xde yg melekat... sekali harung  NUFFNANG bagi.... terima kasih ye NUFFNANG...





mengharapkan ianya akan terus menaik jumlahnya... & aku pun patut cepat2 me"rajinkan" diri kembali...







Wednesday, July 10, 2013

Salam Ramadhan Semua





Salam ramadhan dan slamat berpuasa buat semua.. alhamdulillah masih di beri kesempatan utk bertemu lagi dlm bulan yang mulia ni... dan moga kita semua beroleh keberkatan di bulan ini....




*pagi tadi sahur makan telur bungkus n ikan goreng je... pepagi2 ni lalu makan yg simple2 je..

posted from Bloggeroid

Tuesday, July 9, 2013

Jadi pekerja baru





kini bersiaran dari presint 4.... dulu presint 2 je... jauh sikit dari umah.... keluar rumah pun nak kena awal dri dlu.. time table kena di betulkan balik... klo dulu 7.45pg kuar rumah pun sempat lagi.... dan skrg berstatus PEKERJA BAHARU ye...




skrg ni masih lagi x boleh on9... masih dlm proses mengemas..... hurmmpp ni dah kali ke 7 pindah dlm masa 3tahun... pindah balik ke Kpkt nmpknya... walhal dulu bahagian ni asalnya dri kpkt jgk... ni semuanya disebabkan selepas keputusan pilihan raya hari tu... so menurut perintah je lah nmpknya...

posted from Bloggeroid

Friday, July 5, 2013

Auni masuk kelas renang


di lepaskan biar dia yg bwk diri sndiri


 
 relaks tau auni.....relakss



 
heppy nyerrrr diaaaaa



da lama tersimpan kt draf.... xsempat2 nk nulisnya... skrg bru dpt up entry...
beria tau nk auni g kelas renang...padahal mama ni kayu... x reti berenang pun.... tenggelam timbul jer ...hahahhaha  


ok x leh nak tulis pepanjang... nak smbung kemas opis lagi... hari nak angkut barang dah...packing ke dlm kotak pun x habis lagi... haiiishhh



jom tgk video dia  dulu sebelum tu...

 
 

Thursday, July 4, 2013

Abg zikry demam



semalam papa amik dia balik dri sek dia meragam je...
bile ku pegang dia... ptut laa dia demam...badan da panas.. pe lagi cepat2 bukak baju dia... bwk dia g mandi...2x mandikan dia mlm tadi...x nak bg suhu dia makin panas......bile bdan sejuk ok la dia.. tp bile start panas je.. mule la dia melepet ... pastu air liur meleleh.... belek2 gak tangan & kaki dia.. takut gk kot tangan kaki & mulut kan... alhamdulillah laa xde bintik2 pun..

sorry ye syg... hari ni mama x pt cuti laaa.. mama kena packing brg2 kt opis.... sbb kena pindah lagi buat kali ke 7 nya.....  abg duk dgn papa ye... tq jugak kat papa nya sbb jaga zikry mlm tadi.... hukhukhuk... mama nya ni penat x larat nak jaga zikry skali



*papanya.. bru la terdetik yg zikry dah lama x demam hari selasa ri tu... sudah nya semalam dia demam... len kali xleh terdetik langsung laa psal ni....  tp mmg nya.. sejak bersalinkan auni zikry x demam.. auni skrg pun dah 7bln..


Wednesday, July 3, 2013

Jom polish kereta




sesiapa yg duduk area Putrajaya / Bangi / Kajang / Seri Kembangan meh polish keta anda kat 
Happy Car Wash


  
kalau dari putrajaya... sebelah kiri sebelum petronas selepas perantau hill tau
 

jiran2 Happy Car Wash



Raya ni kasi kilat keta kesayangan anda....
bagi mood raya sikit kat kereta tu.... jaga dia baik2 baru la dia pun x buat perangai... ngeh...ngeh...ngeh


polish ni ada pilihan nya..... & harga tgk besar kereta

3 Layer
Compound + Polish + Wax

2 Layer
Polish + Wax

1 Layer
Polish





Jom tengok hasil sebelum & selepas polish...

 sebelum


selepas





 sebelum.... (daki yg tah bape lama di simpan)


selepas






 ni pulak utk kaler hitam yg dah di polish


haaa tuuu diaaaa.... dah macam cermin hokehh.... x payah da byk cermin  betul tudung kat body kereta je da cukup.... hehehhehe






kalau nak buat polish ni kena booking date dulu ye.. sbb bukan sejam je leh settle...ok kalau nak booking date tu boleh trus kol


Azri
 012-6642694


Zuar
018-2158766





Tuesday, July 2, 2013

Emas yg paling famous hari ni












hari ni tgk ramai yg duk search pasal emas.... 
sebabnya... mmg tengah murah... semalam & hari ni harga nya RM122 kat kuala pilah la...
pe lagi jom beli utk raya.. kita beraya sakan tahun ni dgn kilauan emas yer....





 


kalau peminat emas jom klik Lee Wah Gold Silver