Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, June 9, 2015

Cukur Jambul Auni Zafirah vs Airis Zulaikha




Baru berkesempatan nak buat entry cukur jambul...
sebenarnya baru teringat.... eheheheh pastu terus laa search kat blog dah up cerita ke belum... sekali baru perasan la... auni nya cukur jambul pun xde entry nya lagi.... 


Jadi ... utk fair... aku up la double cukur jambul utk entry kali ni....boleh kan....
my blog... my rules kan..... =)





Majlis auni pada 21/4/2013...
masa tu auni berumur 5bulan.... dan tema yg di pilih adalah.... kuning + purple.....
di buat kat rumah mertua yg baru...kat PD.... jadi sekali dgn housewarming la gitu.... 





Majlis Airis pun secara kebetulan sama buat bulan 4 jgk... dan tarikh yg di pilih pada 4/4/2014
 tapi umur airis baru 4bulan masa ni.... dgn warna tema dia .... biru + peach... majlis kli ni giliran rumah mak aku kat Rembau .... heheheh sebenarnya mak dah lama x buat kenduri katanya.... lebih kurang 4...5.. tahun kot xde kenduri kat rumah tu.... klo buat doa selamat pun.. byk hantar kat masjid je....



Auni nya buaian...
buaian Cinderella ni termasuk dalam pakej katering... tp kalau nak sewa set buaian saja pun boleh....
boleh tgk FB Ar2-Carve-Decoration-buaian-Berendoi atau boleh direct contact owner dia Anabibibai Su ...
masa zaman auni dulu agak malas.. heheh set bunga telur  tu aku beli siap.. pastu tambah reben bg meriah sikit....




Airis punya buaiyan pulak...
 ni aku amik dari LilChemz Buaian Berendoi
sebabnya... dia free delivery Rembau & Shah Alam okey.....
tapi kali ni.. kenduri airis aura rajin tu terlebih.... sanggup buat sendiri bunga telurnya.... + masih dlm cuti berpantang lagi dah start buat preparation....   


dan ni la hasil bunga dari jari jemari ku...... utk DIY boleh tgk kat SINI



ok.. jom tgk sikit aksi time berendoi & gunting rambut diorg....



Auni








Airis







ok gmbar kami anak beranak.... 
gambar ber4 dan gambar ber5.... dan gmbr anak-anak...










dan yg paling penting mesti la kena ada gmbar ku dgn pengantin kecik kan.....


byk lagi gmbr sebenarnya...tp kalau masuk semua kt dlm entry ...panjang bebenor jadinya....
yg ni pun dah panjang gak ni.....
jd kalau la teringin lagi nak tgk gmbr2 yg selebihnya jgn segan2 klik kat



No comments: