Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, March 19, 2012

Belon panas salah mendarat…




Ahad petang plak kami sekeluarga jalan-jalan makan angin…ajak mr zuar tgk Hot Balloon dia xnak…malas nak menghadap jammed katanya…jd kami 3 beranak bersiar-siar je keliling putajaya naik motor….1st time ni …mr zuar bawak ikut trek basikal….jalan dia mmg x putus dan akan terus mengelilingi putajaya nih…

 
Sambil-sambil tgk pemandangan tu…sempat gak laa mencuci mata tgk rumah yg ada…smpai kat present 18…kaw rumah dia cantik sgt…bile tgk terasa x mcm kat Malaysia dah…dengan design rumah nya..rasa mcm duk kat LONDON….bezanya cuaca jer….duk berborak dgn mr zuar…suh belikan rumah mcm tu…dan ini yg di jawab…”okeyy esok kita g beli yerr….” Dan itu jugak laa ayat yg biasa di dengar dari dia…hehheeh


Sampai je kitorg kat satu kawasan ni nmpak ada 2 belon  ni dah landing….dan ada 2 3 biji keta dah menunggu…x tau kenapa….kami duk bajet mybe situ tempat landing diorg…sbb tgk ada 2 bot abam-abam polis  air (marine) sekali  kat situ….tetiba kat satu kawasan yg berdekatan ada 1 lagi belon tu emergency landing…kat tgh-tgh kawan rumah….nasib baik ada padang kat situ….
memula x nak senyum....

 

ni baru laa nak senyum...tu pun sikit jer...



Tgk abam-abam ni duk menarik belon tu…..



Dan yg ni pulak masa belon tu collapse…..sila abaikan pipi ku yg di pam-pam itu hokeyyy




Akhirnya dpt jugak tgk belon ni …xyah dan nak berebut2 @ bersesak….dan lepas tu kami teruskan perjalanan…..dah settle pusing 1 putajaya kami pun balik…nasib baik naik motor..xde laa sgkut jammed…parking keta smpat tgh2 jalan..yg kat double line tu diorg park….sesak…!!




* tetiba tgk kat berita harian...semalam mmg byk belon ni tersasar.....katanya sebab angin.....nasib baik laa x salah landing atas rumah org kan...

 








1 comment:

fieda said...

tu la..nasib baik takder yg cedera kan..