Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, August 10, 2011

nak masak ape yer..?



kalau dah memangku jawatan sebagai seorg isteri mesti tiap2 hari duk pikir apa nak masak hari ni....
tambah2 lagi bulan puasa ni...semuanya nampak sedap...suma nya teringin makan...nak beli kat bazar kekadang tu nmpak je sedap tapi...rasanya....pham2 je la kan...ada yg sedap...& ada yg xde rasa langsung...tawarrr....!!!


bagi kaum2 isteri yg bekerja tu balik keja je...trus ke dapur..tanggal tudung terus je  stat masak...kalau hari2 keja tu mmg masa x cukup rsanya....jadi hari ni aku nak kongsi salah satu resepi yg cukup simple..tabur2 je...tutup & letak atas api....haaa senang jer...budak pun boleh buat....resepi nya di beri nama...

AYAM COKE @ COCA-COLA

* ayam
* coca cola (rendam smpai ayam tu tenggelam)
* 3 batang serai (diketuk)
* 4 inci halia (diketuk)

Cara-cara

1. Ayam dibersihkan kemudian lumurkan sedikit garam dan susun dalam pan yang ada penutup.
2. Aturkan halia dan serai yang telah diketuk di atas ayam.
3. Tuangkan coca cola ke atas ayam tadi. Nyalakan api gas sederhana kecil. Sekali sekala kautkan air cola dan simbah ke atas ayam. Masak sehingga air cola hampir kering. Hidangkan bersama nasi.



dan ini lah hasil nya....makan dgn nasi ayam pun sedapppppp....!!!




No comments: