Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, August 24, 2011

tensionnn.... dgn tailor !!!

aku geram laa dgn tailor yg sorg ni...
awal bulan 6 hari tu aku try la hantar tailor ni...sbb nak hntar kat tmpat lama susah da...tu yg cuba la cari tailor baru...aku ada 3 pasang baju...2 pasang aku hantar kat tailor A masa awal bulan 6.....dan sepasang lagi hantar ke tailor B hujung bulan 6....

apa yg belaku skrg ni...tailor B dah siapkan baju aku awal dari tarikh yg dia bg...tapi tailor A sampai sekarang x siap2 lagi....awal puasa hari tu aku dah tnya dia...dia boleh tnya aku balik "adik balik kg bile...???" hah biar betul si A ni...ni mesti x buat lagi baju aku...aku kata la 25hb...walaupun sebenarnya x....dlm mggu ke-3(mggu lepas la) aku tnya lagi....klo bleh nak amik bju 19hb...ye la tudung suma x beli lg...nk kena macthing kan dulu baru puas hati kan...dia kata kat aku "ok...akk cuba siap kan"...aku ckp la..nnti da siap sms je aku..ok laa aku pun tggu dgn sabar nya & menaruh harapan bju akan dpt...bile smpai harinya......sampai laa semalam aku xdpt kabar berita dari dia...

jd semalam aku tnya "kak...baju saya dah siap?" dia boleh jawab "kamis ptg dtg amik le..." mcm nada marah...aku bukan nya pe...masa aku tnya dulu tempahan raya terima lagi x..? dia kata terima...aku pun bg je la..lgi pun aku bukan hantar lewat...mcm aku hantar kat tailor B...lgi satu aku bukan laa mntak baju yg berfesyen bagai...baju kurung jer pun...salah sapa sebenarnya ni...? spatut nya kalau x mampu nak jahit ko xyah nak amik jugak tempahan...ckp je terang2..jgn la buat org tertunggu-tungu...angin betul aku...kalau ku tau aku hantar je 3 psang tu kat tailor B je...lpas ni aku xnak jejak lagi kat kedai ko....!!

* nak bagi hint tailor ni kat flat hijau....putrajaya

4 comments:

~aSFaLiZa~ said...

alahai siannya

::Deela:: said...

hohoo...jgn ptg khamis tak siap jugak sudah la...mmg kena beli ready made la nmpk nyer ye...

sila blacklist that kedai!!!

SiTi said...

tu la kak...sian kan...tension tul dgn tailor tu

SiTi said...

aah dila aku ni dok riso gak...tp nk riso gile xde laa sbb baju utk raya 1st mmg da siap...ni baju2 tambahan nya...heheh

*mmg aku blacklist da kedai tu....ptg ni last laa aku jejak kedai dia tu