Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, August 15, 2011

Biskut Nestum Bercoklat Chip

ni yg aku buat mggu lepas.....bersaman 6hb..
aku stat buat masa zikry tido ptg...senang je just gaul2 kan je bahan dia & x perlu terap pun...tu sbb la aku nak buat...rsa pun dah ala2 famos amos...






250g butter
100g kismis (aku tukar dgn coklat chip)
3 cup tepung gandum
3 cup nestum
1 1/2 cup gula halus (tp aku kurangkan sikit)
2biji telur
esen vanilla


Cara-cara

- pukul butter & gula smpai kembang
-masukkan telur dan esen vanilla dan pukul lagi
- masukkan tepung gaul ...kemudian nestum dan gaul lagi
- masukkan pula kismis gaul hingga sebati
- bakar pada suhu 180 dlm 20minit ^


6 comments:

::NureeN:: said...

simplenyerr... tp x dak masa nk buat.. hehehh ;p

SiTi said...

heheh....masa membataskan nya ye...

::Deela:: said...

weh tie...telur nak kena bape bijik weh...nk try nih..hehe

SiTi said...

telur xyah deela....just itu jer bahan dia....

::pu3'z:: said...

minta izin kopipes...
nk try buat laa

SiTi said...

silakan pu3'z