Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, November 25, 2009

PeNcUri...!!!!!

SuSpEn JerRr kAn DgN eNtRy kALi YeR...

GeRAm lAk AkU..wALaU PuN AKu X TerKeNa lAgI...tApI aKu nAk iGtKaN kEnGkAwan AkU..
tOloNg JgN pErCaYa dGn SeBaRAnG eMaiL yG kAtA aKaUn BlOcK LaAA AdA mAsaLaH laAa...iTu SeMuA TiPu BeLaKa..!!!

BaRU2 ni kWaN aKu MuMmy QiS aNtAra yG tErAnIaYa OlEh OrG yG XBeRhAti PeRuT Tu....TaU nAk DuIt DgN sEnAnG...uTk PeNcUrI tU..KoRANg TAu X yG dUiT tU HaRAM uTk KOrAnG taU..!!!
iGt LaAa Yg SaTu HaRi Nnti KoRg PaSTI tErDudUk laaA....

AkU HAnGin Ni SEbAb....SeMaLaM aKu tErIMa eMaiL...dArI mAyBaNk GrOuP LAAA KonOn nYeR.. KAtaNyEr AkAuN aKu KeNa bLOK...dIsEbAbkAn AkU TgK eMaiL yG AkU dPt Tu SaMa Je
mCm MuMmy QiS..AkU IgNoRe Je LAAa eMaiL tU...tgK2 HaRi NI OrG tU bG eMaiL LaGi...SiAp TuliS fInAl WaRnInG lAgI...!!! tU Yg aKu GeRaM sGt2 Ni....





nI AmArAN dArI mAyBaNk UtK pErhAtIaN KeNgKaWAn...


kALau NaK CoMpoM kAn BeTuL2....kOL lAa mAyBaNk TeRuS....
lAgI sAtU aKu XcAyA EmAiL nI sEBaB aKu REgIsTEr MaYbAnK tU x pAkAi EmAiL yG nI..aKu PaKaI eMaiL aKu Yg SaTu LaGi........



Ini mEnCuRi mELaLui AtM...

All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank


Whoever has the Maybank account number with ATM card, please be careful when withdrawing money through ATM machine,

Kepada semua pemegang akaun Maybank, disarankan berhati hati bila membuat pengeluaran wang menggunakan mesin ATM.



1. For the first time when you enter the right pin number, a message 'invalid pin number' pops up.

1. Bila anda menekan no. pin (6 digits), pemberitahuan 'nombor pin salah' terpapar di skrin.



2. Then, when you enter your pin number for the second time, a message 'invalid pin number, please call this number 'xxx-xxxx' pops up.

2. Bila menekan no. pin kali kedua, pemberitahuan 'nombor pin salah', sila hubungi nombor telefon 'xxx-xxxx' terpapar di skrin



3.. If you call this number, you will lose all your money.

3. Jika anda membuat panggilan, anda akan kehilangan semua wang anda.


NOTE: If you encounter the above matter, please DO NOT call the number. One of my friends just lost RM70000 on last Sunday and Maybank checked his last transaction was on that day itself even though he did not withdraw any money. Please forward this to your friends.

Nota: Jika anda menghadapi masalah diatas, and dinasihatkan untuk tidak membuat panggilan tersebut. Pernah berlaku dimana pelanggan tidak membuat pengeluaran tetapi kehilangan semua baki simpanan.. Sila maklum kepada semua kenalan



Best Regards,
Normah Zakaria
Credit Risk Management
Level 29, East Wing
Menara Maybank

10 comments:

rosma said...

ye ker?eee takutnyer..kt bank rosma mmg tengah menggunung duit..tp bukan rosma punyer la he3..bahaya nih kene kuarkan sume wet tuh...

Liya said...

risaunya skrg ni...Wati...akak nak copy paste boleh tak? risau la....Nak maklum kat semua sedara-mara dan kawan2 blog lain...Boleh ye....

SiTi said...

CoPy LaA KaK...MeMaNg uTk SeMuA pUn..

SiTi said...

K.RoSmA...xKaN nAk KuARkAn sUmA PlAk DuIt Tu...NnTi NaK sImPaN kAt nE pULaK...kAlO kAt UmAh LagI bAhAyA

Liya said...

ok...credit to Puan Siti...akak dah copy sket....hehehe Semoga mesej ni dapat di ambil iktibar oleh semua rakan2 kita...

SiTi said...

kItA jGn BAgI pEnCuRi MenCuRi sEwEnAnG2 nYeR.....!!!!

cintaKusayangMu said...

siti..aku mmg hangin smpi skrg x abis lg ..hangin ni akan mucul smpi la aku dpt blk duit aku tu blk..mmg bangang punye penyangak..7 keturunan dia aku xhalalkn duit tu..gasak la org nk kate aku kejam ke ape ke kan...bior senget bahu dia nnt kat akhirat mnta aku halalkn duit dia..mmpus aku xkn halalkn...

cintaKusayangMu said...

siti..aku mmg hangin smpi skrg x abis lg ..hangin ni akan mucul smpi la aku dpt blk duit aku tu blk..mmg bangang punye penyangak..7 keturunan dia aku xhalalkn duit tu..gasak la org nk kate aku kejam ke ape ke kan...bior senget bahu dia nnt kat akhirat mnta aku halalkn duit dia..mmpus aku xkn halalkn...

SiTi said...

QiS..kAlO AkU pUn hAnGiN sAmPAi sKrG...BuKaN sEnANG Nak CaRI dUiT...pEnYAnGaK tU sEnANG2 JeR aMiK DuIt kIta...

Liya said...

huhuu bwk ngucap Qis...akak faham apa yg Qis rasa sebab akak dan suami juga penah alami perkara yg sama cuma bezanya situasi masa kena tipu je...Penyangak kami ialah adik ipar suami akak sendiri...10K duit kami kena tipu dgn dia...Kalo ye pun nak pinjam duit cuba cakap elok2 dgn kami...Ini tak...Dia ajak hubby buat projek kat segamat...Pastu suruh pakai duit sendiri dulu...Nanti kwn dia bayarla upah keje tu...Rasanya duit kami tu dia yg pakai...kalo dia bukan adik ipar hubby, dah lama hubby humban dia dlm lokap....