Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, May 14, 2013

Cuti di Bukit Tinggi & Genting Highland (Part 1)



cerita lama...bulan 3 nya citer kot.... (ini blog personalku... jd terpulang la nak hapdate cite lama ke cite baru... hehhe) tp still nak pahatkan kat blog yg tak berapa meriah ni... sekadar utk tatapn diti sendiri di kemudian hari.... cuti ni sempena berakhirnya cuti berpantang selama 3 bulan.. jadi 1st time cuti ber 4 ye.... agak risau jugak.. sebab nya auni ni adalah pengguna buaian yg tegar... di sebabkan teramat bosan duk rumah je 3 bulan tu.. paksa jgk mr zuar bercuti... dan mengharapkan auni x buat perangai...

dan percutian kali ni... baru 1st time guna AGODA & BOOKING.COM .... sian kan... org lain dah bertahun tahu... awak ni baru laa tahu... hahahha ketinggalan sungguh..!!! harga mmg dpt murah dri rate hotel... & sgt2 berbaloi.. lpas ni boleh laa slalu g HOLIDAY... ( kot dpt laa.... =(  en suami ku seorg yg sgt2 bz kalah PM... nak jumpa kat rumah pun kena buat apoiment... kena kol bgtau suruh balik... kalau x ..alamatnya jumpa pagi esok tu pun dlm keadaan yg kelam kabut.... hurmmmpppp ) 

kami gerak dri putrajaya... terus ke bukit tinggi... smpai pun dlm kul 2ptg... tp keadaan cuaca x cerah... kami pun trus check in bilik kat COLMAR...

besar nya utk kami 4 beranak

sampai2 jer nmpak tab mandi mmg trus cabut bju je .... 


bilik mandi pun besar... mmg puas hati....

dah puas zikry main air.. kami pun siap2 keluar nak bergmbar & cari makan kat bawah tu... bukit tinggi kan femes dgn senibina ala2 France kan... jadi makan omputih je laa yg byk nya..yg ada...  baru je menapak...konon nya nak bergambar.. tetiba hujan turun.. trus je laa g cari makan ...

ni laa yg kami makan.... selera omputih gitu... hahaha

si abg mmg sgt suke dgn mee... jd segala menatang yg rupa mcm mee mmg dia bedal je... yg halus.. yg tebal suma lalu je kt tekak dia.. kecuali jgn pedas.. 

kami duk kat situ smpai laa hujan berhenti.. tu pun da nak maghrib.. mmg x kemana lg dah.. trus naik bilik je.. habiskan masa dlm bilik je... bergambar kat bilik je la..malam xde benda nak buat.. dah la hujan.. dgn sejuk nya.. mmg syokkk laa tido malam tu... dan alhamdulillah auni boleh tido tanpa buai.. cuma memula nak tido tue dia gelisah... semua serba x kena... kejap2 nangis... sudahnya dodoikan auni dgn bacaan yasin baru la dia tido...

 anak dara ni suke sgt bile dpt g jenjalan yer....



*bersambung part 2 plak... igtkan nak wat 1 entry je.. tp dah jadi mcm novel plak....




P/S : jalan nak naik ke sini akan di kenakan sbyk RM12 seorg utk dewasa.. kalo stay kat hotel tu diorg akan pulang kan balik bayaran tu masa check out dri hotel.. utk kanak-kanak x igt plak bpe rm...





2 comments:

syariza09 said...

akk br tau nk naik BT kena bayar hihihi..best la bilikair ada tab..sronok jer si abg berendam

SiTi said...

aaah kak... ct pun tau masa nak naik tu... hahah tiap kli mandi duk berendam jer dia....