Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, August 27, 2013

Raya 2013 kami - Raya ke-4 dan seterusnya





Raya ke 4 dah balik rembau balik.... jadi tinggal la kami 3beranak kat kg.. mr zuar dah balik putrajaya... so aku ikut je plan mak & klong nak ke melaka... baru rumah ke 7 aku pegi dlm 4 hari raya tu.... hukhukhuk... lepas makan2 kat umah induk kt krubong..rehat2kan badan terus balik rembau je... xde kemana pun.. klong aku & family terus gerak ke rumah sedara mara sebelah abg ipar ku...


dgn sara anak no 2 klong ku


zikry mcm biasa laa.... bile xdpt apa yg dia nak mule laa mengangis & mengamuk



ptg tu masa bile dah ada kt umah duk relaks depan tv je laa... 
tetiba mak menjerit panggil aku... skali tgk kat luaar.. pagar rumah dah kena potong... hurmmm bile nya keja pun x tau la ni... rasanya masa mlm semalam kot xkan siang tadi kan...umah tepi jalan jer pun nak buat keja siang2.... sebab semalam tu mak balik lambat dlm kul 9 lebih bru smpai rumah ... pastu dlm kul 11 lebih aku plak smpai .. jd perompak tu x jadi @ x sempat buat keja.... alhamdulillah x de benda yg hilang... tp risau gak ni... kes ceroboh rumah dah byk kt kg.... dua hari sebelum raya... ada rumah kena pecah... abis duit & kereta kena amik... ni yg terbaru hari sabtu baru ni rumah mak sedara plak yg kena pecah masuk....  mak abah pun x berani nak tgglkan rumah lelama...



tgk gaya & cara potong abah kata mcm org bodoh je... kalau dia pandai.. dia xkan potong mcm ni... dia cabut satu  terus je tercabut pagar yg ada... ni potong baekkk punya... siap lipat yg tajam2 pagar tu ke dalam lagi...xkasi badan diorg luke... cepat2 laa diorg ni tertangkap.... aman sikit kg tu.. riso gak ni.. abah mak tggal berdua je kat umah tu....





Keesokkan nya tggu mr zuar balik...dlm t/h tu dia smpai je terus kami gerak ke rantau... tanpa klong & family... dia balik raya 2 mggu ni mmg x duk rumah.. ada saja hal dia... jadi kami2 je yg keluar beraya...dari rembau - rantau - mambau... dan terus balik ke rembau ....

sian...kami xde gmbr berepat... edit gini je laa nmpaknya




lepas tu kami siap2 kemas barang gerak balik PD rumah MIL pulak.... mlm kat umah MIL xde kemana pun just keluar g makan ikan bakar... sebab esoknya dah nak balik putrajaya


video

bonding time.. dgn anak2.. owhhh bahagianya rasanya kalau gini selalu... =) 
zikry membuli adik dia.... ptg tu lepas makan kami pun geraklaa balik ke putrajaya.. bermula laa kehidupan mcm biasa.... mood beraya ada... tp hurmmm x dpt nak beraya ke mana pun... my hubby bisnesman... bz sentisaaaaa.......jer tauuu...



video

haaa ni laa penangan beraya... sepanjang raya tu dia didukung semua org.... auni plak x kesah sapa pun yang dukung dia.. mmg sonok laa org pegang & main dgn dia... mmg relaks laa mama nya time raya tu... rmai yg menjaga... tp sudah nya gini laaa.... x boleh letak & tinggalkan... nak ada kat dia 24 jam... 



berakhir laa kisah raya ku tahun ni... huhhu








2 comments:

syariza09 said...

risau plak tgk pagar yg kena gunting tu, sib baik blk awal. cpt la dorang tu kena tangkap..selagi x tangkap, selagi tu la x aman

SiTi said...

mmg kak... riso dibuatnya... diorg ni x de keja lain tul nak buat nya