Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, January 31, 2011

krisis di mesir...







berikutan protes rakyat kepada mubarak...mesir sekarang tgh bergolak..
semua hubungan telah terputus..mereka turn off comunication terutama internet...harga makanan naik melabung..rompakan di ssana sini...dan lebih teruk lebih kurang 6000 banduan di mansurah terlepas...

dan seorg sepupu ku yg study kt sana masih terperangkap...hanya duk di rumah menunggu apa yg akan terjadi...megikutnya keedaan di sana amat tengang & teruk...mereka kat sana pun masih belum mendapat info dari wisma putra @ kedutaan...

hope kerjaan malaysia cepat2 bawak student & rakyat malaysia balik... 
dan kita di sini sama2 lah doakan keselamtan mereka kat sana yer...

untuk info lebih lanjut leh tgk kat sini

kat sini pun boleh












Sunday, January 30, 2011

argghhhhh...!!!

hujung mggu ni mmg xde kemana pun
tambah-tambah lagi hari ni satu hari hujan...fuhh sejuk...

jadi aku pun teragak laa nak tukar background blog ni...tapi dah ber'jam' masih x dapat buat lagi...nak delete background yang lama tu x dpat2...tension aku..puas dah aku buat masih x jadi...dah 2...3.. toturial aku try ikut..masih x jadi..xtau mna silap nya...

tah bile laa nak tukar background pun aku x tau dah...








Friday, January 28, 2011

tgk kat jambatan tu...kesian mereka...jalan di tutup..sampai ada yg keluar keta tggu abam beskal smpai...



Hari ni bumi putrajaya di banjiri dgn bunyi siren jer…dari pagi…sampai laa hmpir kul 12 t/h…

kenapa…??
Sebab nya adalah…kerna abam2 berbasikal dtg berkunjung ke sini….abih jalan kena tutup…sian kat mereka yg trperangkap tu….aku..? hehe aku hanya memandang dari tempat duduk ku saja..xyah susah2 nak berpanas2 kat luar…1st class lagi…ahahhaa…tu laa untung nya opis tinggi ni…nmpak semuanya…


Abam2 yg aku maksudkan ni adalah abam2 LTDL….mmg diorg tu berstamina tinggi laaa…bayangkan dari rawang pukul 9.00 pagi….dan group 1st sampai putrajaya kul 10.40pg….wah 1jam 40minit…dah lebih kurang sama dgn kita yg naik keta ni….tp diorg hanya berkayuh…..mmg diorg ada kaki yg kuat laaa…yer laa klo x cmne leh kayuh sejauh dan selaju itu…


abam beskal dah sampai....!! ni group ke-3...sorry laa klo gmbr kurang memuaskan...sbb pkai hp jer pun.. 



 Tadi ada 3group  yg sampai berasingan…group 1st ada dlm 6-7 org je klo x silap…x jauh dari diorg group kedua…yg ni ramai jugak…tp aku x dpt laa nak mengiranya….diorg ni laa yg smpai dlm kul 10.40 jam aku laaa….dan group ke-3 (group last) sampai dalam kul 11.20pg kot….klo x silap laa…coz masa ni aku x tgk jam plak....group yang ni laa yg paling ramai…



Thursday, January 27, 2011

Saya seorang yg pemakan...!!!





siapakah gerangan yg aku maksudkan...?
siapa lagi klo bukan my hero...!! opppsss lupa lak kat dalam umah ku ada 2 org hero...tp aku rasa dua2 hero aku mmg seorg yg pemakan...hehehe...apa saja yg di hidangkan semua di makan saja...senang aku sikit...hehehe..kali ni aku nak crita pasal hero kecik....

semalam buat 1st time nya aku bg zikry makan sndiri..maksud aku dia suap sendiri ...slama ni aku & papa nya je yg suapkan...ape? lambat...mmg pun aku rsa..aku lmbt ajar dia suap sendiri...salah satu alasan yg kukuh adalah aku malas...!!! hehehe aku malas nak kemas kan remah-remah nasi dia tu....pastu compom laa baju dia pun kotor jugak kan...jdi utk lgkah mudah...aku suap kan jer...lagi pun klo kita suap kan byk sikit dia makan...(asalan jer semua tu)....

di sebab kan aku rajin semalam (ehehehe)...jadi aku pun bagi laa dia suap makan sendiri...uisssh mmg pandai anak mama ni suap...tpi tu dia menganga punya besar..sikit jer dpt masuk dalam mulut..yg lagi 80% nasi kat sudu tu bertaburan laa kat lantai...ok korang layan je laa pic ni yer..


 amboi dapat makan....suh pandang pun dah x nak senyum...!!



 "saya suka sepah2 kan umah....sbb mama sgt rajin nak kemas kan..."


 "hari ni mama bg makan nasi + kurma daging...sedapp....."




haaa cuba tgk sejauh mana nasi tu terbang....




SNOW ICE for RM1 ONLY...!!!








100 voucher available....!!!


Semangkuk ais-krim cuma RM 1...korang x nak ker...pelbagai perisa ada...
nampak sedap...terliur aku tgk nya..

mcm mana nak dapat kan voucher..???
haaa..korang kena bersedia...coz dia akan
open to grab on 28 Jan 2011 pukul 12.00t/h SAHAJA
just click kat FUNTORA utk beli voucher tu nnti...


Funtora 
ni terletak kat Bandar Baru Sri Petaling, opposite Hotel Sri Petaling
 jadi sesiapa yg dah dekat2 dgn tempat ni leh la pegi...

karaoke pun RM 1..... kalo x caya tgk ni
haaa yg ni dah boleh beli voucher dia.....



aku nak g..jauh sgt..jadi aku berbesar hati laa nak share ni dgn kengkawan yg dkt2 area situ...ape salahnya inform kt kengkawan kan..benda2 mcm ni...kan


psssttt: nak kata jauh sgt putrajaya ke pj tu x de la...tp dah tau aku x kan dapat pegi pun..hehehe






Wednesday, January 26, 2011

cara ajar anak membaca






semalam x sabar2 aku nak balik jemput zikry...
nak tau kenapa...? haaa aku xcited nak ajar dia..hehe nak jadi part-time cekgu plak..
sebenarnya..aku riso gak..dia dah hampir 1thun 5 bulan...tp masih x nak cakap...setakat.."mama"  "papa" tu ada laa tp yg selebihnya....kot ada pun "cat" itu je laaa...dah berbuih da aku mengajar...terutamanya "susu"...tetap jugak x terkeluar dari mulut nya..aku pun x tau laa...ada emas ke dlm mulut zikry tu...tp kalau bahasa baby dia tu mmg amat bising yer dia....tp satu apa pun aku x paham...

puas jugak laaa aku bercakap2 dgn dia...ajak dia borak..mmg dia ada tindak balas...& dia pham apa yg kita suh...cuma dia xnak "cakap"...aduh...pening gak pala....kalau laa ikutkan kata mr zuar..sebelah dia ada yg lmbat bercakap...ada kemungkinan ke lambat cakap ni leh di kaitkan dgn keturunan...?

dan satu lagi aku perasan adalah....zikry ni kurang tumpukan perhatian bila buat satu keja...atau cepat muak..slalu aku prasan...dia mmg xcited bile main2 @ time aku ajar dia..tpi since dia dah dpt buat @ ayat ni keluar dari mulut aku "pandai anak mama.....atau good boy" dia akan trus stop & x berminat utk next step.....aduhai...cmne yer  nak buat ni...?

ok berbalik pasal semalam...kan aku kata nak ajar dia...so aku g laa kt satu website ni..

mmg dia sgt xcited.....senyum2 simpul dia... & satu perkataan yg dia dapat sebut adalah "APPLE" walau pun pelat...tp tu laa mcm aku ckp...lepas je dia dpt sebut trus x nak ckp lagi..zikry...zikry...

*hari ni nak ajar huruf lain lak...hope dia leh ikut utk hari ni....INSYALLAH...



Penutupan Jalan...






Aku saja jer nak kongsi maklumat ni...sekurang2nya nnti kalau korang leh laaa elak dari jalan-jalan yg terlibat..

jalan akan di tutup pada 29 Jan 2011 bersamaa hari sabtu bermula pukul 7.00 pg sampai 1.00t/h..ni adalah bersempena Majlis Sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2011...



masa raptai pun ada jugak jalan yg akan di tutup...raptai dia pada 25-27 Jan 2011


kalau nak tau jalan mana yg  di tutup sila click sini yer...




Tuesday, January 25, 2011

Ayat kelip-kelip



hari ni aku nak share ilmu sikit...
walau pun ada yang dah tau...tp saja jer nak kongsi dgn yg x tau plak...

1st 
tulis ayat yg & pilih ayat @ perkataan mana korang nak KELIP-KELIP kan....


2nd
lepas tu g kat "Edit HTML"



3rd
 tambah blink....blink tu...mcm dalam gmbar
 


finally...
preview laaa dulu sebelum publish kan post....

selamat mencuba yer kengkawan..& ucapan trima kasih gak kat cik aina kerna sudi mengajar ku..
sila click kt gmbar yer klo x nampak...




kenapa bah...????




Saja jer nak cite pasal last month nya story..ehehe xpe kan…genap sebulan dah berlalu..tapi kenangannya masih dalam ingatan…wah..wah mcm ayat jiwang plak…
Sebenarnya..mr zuar dapat job wedding di sabah…jadi aku pun terkinja-kinja laa nak ikut mr zuar ke sana…alang2 tu leh honeymoon skali…=) pengantin perempuannya adalah org tawau dan bekerja di semenanjung…dan aku juga kenal pasangan pengantin ini…



 
Di bandar Tawau

Perjalanan dri dari LCCT ker tawau lebih kurang 2jam lebih…dan kami menginap di Kuhara court,tawau…. Sampai 30hb….dan 31hb free n easy…so kami berjalan-jalan laa sekitar tawau…dari hotel ke Bandar tawau dalam RM10…menghabiskan masa kat situ jer…keesokan harinya 1hb jan 2011 majlis akad nikah & persandingan….dan ni laa 1st time aku menjadi photographer..hehehe..g sana bukan suka2 jer tau…buat kerja juga yer…




Ok…dan di sini baru kami ni tau yang pengantin tak akan keluar outdoor di hari persandingan mereka…kerana mereka akan duduk di pelamin sampai laaa ke akhir majlis…klo majlis abis malam..sampai ke malam laaa diorg duk kat kosi pelamin tu….uishh letih gak tu..jadi hari tu just amik gmbr nikah & gmbr dalam dewan sahaja… dan tetamu semua akan naik berjumpa pengantin sambil membubuh “ang pau” dalam pasu yg tersergam indah kat pelamin….patut laa aku mcm pelik..kenapa laaa ada pasu besar ni….tp  yang bagusnya pengantin dapat bersua muka dgn semua tetamu…




 di Tampi-tampi

 di Dragon Inn



 Jadi Lighting women women jap....
 The bride & groom
2hb plak kami ker semporna dan menginap di dragon inn floating…mmg sonok..duk ka atas air kan…kat sana sempat jugak kami ke Tampi-tampi (tempat penggambaran filem duyung) mmg di akui air laut di semporna jernih2 belaka…mmg nmpak smpai ke dasarnya…

 nampak kan kat dalam air tu....

3hb kami ke Pulau Mabull…!!! Bot yg memakan masa lebih kurang 2jam… kami sampai di Mabul dalam 11pg…sungguh teruja ok…air yg amat2 jernih..terumbu karang..tapak sulaiman…ikan2 semuanya nampakkkkk…!! Oh begitu indahnya ciptaan NYA….x sempat mandi pun..coz kami ke sini utk outdoor pengantin…dan kami balik hari jer….pantai di sini majority dah jadi kaw private..jadi kalau nak diving @ snorkeling… better amik pakej dgn resort2 yang ada….


kami laa org kuat itewww.....
4hb kami balikkkk……yeahhhh aku dah amat rindu kat si comel tu….ni la serba sedikit cacatan aku yg 1st time ikut en suami ku shoot….aku ni lebih berjalan jer sebenarnya…hehehe…phothographer 3org…+ 1org (aku laaaa budak baru belajar…) apa2 pun layanan di beri pihak pengantin cukup superb…terutama bab makanan…seafood jer yg di hidangkan….puas laa makan…



Monday, January 24, 2011

Mohon maaf…..








Aikk baru je buat entry hari ni dah ada yg membuat org lain tersinggung??  Ni laa dia… akibat terlalu lama x merapu kat blog…Abih semua nak redah jer…tanpa pikir sensitivity orang di sekeliling….gelojoh nak menulis laa katakan…bak kata org dolu-dolu…’TERLAJAK PERAHU BOLEH DI UNDUR…TAPI TERLAJAK KATA……BADAN BINASA…”


Bukan nya apa…aku nak mohon maaf kat stesen radio ERA…..& HOT FM…..


Haaaa siapa aku…? Nak mohon maaf kat diorg…..!!! aku adalah salah seorg rakyat Malaysia yg sesekali akan tersasul sebut stesen radio….. bukan aku jer yg penah tersasul….aku amat pasti..mesti ramai lagi yg penah tersasul kan….so.. sila jgn nak blame aku yer……ishhh apa laa aku merepek lagi ni….apa kesss????

Sebenarnya…aku tersilap inform stesen radio kat entry t/h td….xtau laa kot ada yg perasan ker x….sebenarnya yang kuarkan topic pasal blogger pg tadi adalah HOT FM…….dan bukannya ERA….tp kat entry tu aku tulis ERA….

Jadi aku sebagai owner blog ni nak mohon maaf laa atas kesilapan info kt entry tadi…..



Okes…sekian….

salammmm....i'm back



Salam to all bloggers...!!!

lama nya aku menyepi tanpa kabar berita kan...ehehe atas alasan bz..
padahal dah malas nak mengarang kat sini...

tapi pagi tadi dok dgr kat era...pasal dunia blogger...tetiba terpikir..ishh aku adalah salah seorgnya...
tp nape skrg aku dah x aktif....???? kenapa..?? org kata di mana ada kemahuan di situ ada jalan...
adakah aku mmg x der kemahuan...?? owhh tidak..aku masih mahu ber"blogger"....klo x ape jadi dgn nuffnang aku yg x seberapa tu..? x kan nak biar berkubur mcm tu jer....

jadi dengan ber"sungguh-sungguh" aku akan cuba merajin2 kan diri ku ini yer..utk mengarang kat sini...ehehe







ni laaa gmbar terbaru kami....


p/s : Mr zuar pun penah suh aku start tulis blog ni balik....katanya bile baca balik citer lelama sonok pulak..



Saturday, January 1, 2011

uNTuK tEmPaHaN

N3 Ni MeLeKaT DgN gAm gAJaH
sILA ScRoLL Ke BaWAH UtK N3 BArU

sALaM...
meMaNdAnGkAn Ada PeRmInTaAn KeAtAs pAkAiAn miNaNg Ni..UnTuK
fLOWEr giRl DaN tAnJaK uNTUk LeLaki...
Jadi sAyA DgN rElAnYa mEmBuka TEMpAhAn UNtUk sEt iNi..(TiDaK TeRmAsUK BaJu YeR)


sElAiN wEdDiNg, SeT iNI aDA DiPaKai UntUk MaJLiS pAkAiAn
BeRaGaM dI sEKOLah


* SiLa BUAt TeMpAhaN sELeWAT-LeWAtNyA 1 SeBuLaN aWAL
* SeBaRAng pErtAnYaAN SiLa hUBuNGI sAyA dI 012-2451647 @ eMaiL kAt too50708@gmail.com


On My wEDdIng DAy



1 WeddInG ZAm & QimIe



2nD wEDInG apIt



3Rd WeDdING aFnI & aIdiL