Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, January 25, 2011

kenapa bah...????




Saja jer nak cite pasal last month nya story..ehehe xpe kan…genap sebulan dah berlalu..tapi kenangannya masih dalam ingatan…wah..wah mcm ayat jiwang plak…
Sebenarnya..mr zuar dapat job wedding di sabah…jadi aku pun terkinja-kinja laa nak ikut mr zuar ke sana…alang2 tu leh honeymoon skali…=) pengantin perempuannya adalah org tawau dan bekerja di semenanjung…dan aku juga kenal pasangan pengantin ini…



 
Di bandar Tawau

Perjalanan dri dari LCCT ker tawau lebih kurang 2jam lebih…dan kami menginap di Kuhara court,tawau…. Sampai 30hb….dan 31hb free n easy…so kami berjalan-jalan laa sekitar tawau…dari hotel ke Bandar tawau dalam RM10…menghabiskan masa kat situ jer…keesokan harinya 1hb jan 2011 majlis akad nikah & persandingan….dan ni laa 1st time aku menjadi photographer..hehehe..g sana bukan suka2 jer tau…buat kerja juga yer…




Ok…dan di sini baru kami ni tau yang pengantin tak akan keluar outdoor di hari persandingan mereka…kerana mereka akan duduk di pelamin sampai laaa ke akhir majlis…klo majlis abis malam..sampai ke malam laaa diorg duk kat kosi pelamin tu….uishh letih gak tu..jadi hari tu just amik gmbr nikah & gmbr dalam dewan sahaja… dan tetamu semua akan naik berjumpa pengantin sambil membubuh “ang pau” dalam pasu yg tersergam indah kat pelamin….patut laa aku mcm pelik..kenapa laaa ada pasu besar ni….tp  yang bagusnya pengantin dapat bersua muka dgn semua tetamu…




 di Tampi-tampi

 di Dragon Inn



 Jadi Lighting women women jap....
 The bride & groom
2hb plak kami ker semporna dan menginap di dragon inn floating…mmg sonok..duk ka atas air kan…kat sana sempat jugak kami ke Tampi-tampi (tempat penggambaran filem duyung) mmg di akui air laut di semporna jernih2 belaka…mmg nmpak smpai ke dasarnya…

 nampak kan kat dalam air tu....

3hb kami ke Pulau Mabull…!!! Bot yg memakan masa lebih kurang 2jam… kami sampai di Mabul dalam 11pg…sungguh teruja ok…air yg amat2 jernih..terumbu karang..tapak sulaiman…ikan2 semuanya nampakkkkk…!! Oh begitu indahnya ciptaan NYA….x sempat mandi pun..coz kami ke sini utk outdoor pengantin…dan kami balik hari jer….pantai di sini majority dah jadi kaw private..jadi kalau nak diving @ snorkeling… better amik pakej dgn resort2 yang ada….


kami laa org kuat itewww.....
4hb kami balikkkk……yeahhhh aku dah amat rindu kat si comel tu….ni la serba sedikit cacatan aku yg 1st time ikut en suami ku shoot….aku ni lebih berjalan jer sebenarnya…hehehe…phothographer 3org…+ 1org (aku laaaa budak baru belajar…) apa2 pun layanan di beri pihak pengantin cukup superb…terutama bab makanan…seafood jer yg di hidangkan….puas laa makan…



No comments: