Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, October 14, 2013

DIY : Breastfeeding necklaces




projek ku di hari sabtu lepas...
asalnya ternmpk laa sorg kwn fb ni duk tnya sapa nak join beli breastfeeding necklaces ni.. aku pun xcited kunun nak order jugak brg dri US ni.... skali tgk harga... rm80 lebih.. tu belum cmpur kos postage... 

cantikk kan... kalerfulll ....


pikir2 balik & tgk mcm senang je.. just kena ada manik2 gitu dan tali... 
jd aku pun search laa kat google benda alah ni... dan ternmpak laa satu patern ni yg pakai kain cotton.... pe lagi berkobar2 la nak membuatnya... 


masalahnya sekarang aku xde manik2 yg mcm ni... puas laa pikir punya pikir.. dpt laa idea buat mcm kt bawah ni...


konyok2 kan kertas dan aku selotape kan semua permukaan bebola tu .... utk keselamatan... aku balut lagi bebola tu dgn plastik... dan aku gamkan dia guna api... bg dia melekat..(memula tu pikir nak pakai getah... tp getahkan senang tercabut)


jahit kain cotton tu mcm ni.....



bile dah sudah tu.. terbalikkan kain dan masukkan bebola td mcm gini....




bile dah masuk satu...ikatkan kiri kanan dia bg bebola tu x bergerak... seterusnya ulang prosesn ni...sampai laa bebola tu habis...



ini laa hasilnya....jadi rantai auni pun boleh..... 
sepasang dah tu dgn baju....




dan ini lah kegunaan nya.... 
xde laa lagi tangan dia tu merayap masuk mulut  & korek lubang hidung ku.... hahahhaha



*lepas ni... tiap kali g amik baju yg di tempah nak mintak balaik laa balance kain tu... mcm2 kita boleh buat walaupun hnya cebisan2 kain....









2 comments:

bibi yusof said...

Awal awal mase baca duk piki ape kaitan breastfeed ngan necklace... Hahhaha blur gile

Baru ku tau... Tapi anak i bukan raba muka... Sibuk pegang lemak di perut ku... Arghh hahhaa

Btw sgt creative! Tkyh spend rm80

SiTi said...

kannn... memula tu x tau jugak apa benda breastfeed ngan necklace ni.... lepas je tnya pakcik google baru lah tau kegunaannya... huhuhu

hahaha lelemak tu xleh dibuang laa nmpknya... nnti susah dia nak pegang ...

berjimat selagi boleh.. wahh gitu