Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, June 10, 2010

Dah boleh buat goreng ikan...


peniNg kePala aKu di bUat nya...
ni BeriKutaN KuLit akU YaNg sejAk kebeKelakaNgan ni bAnYak
bEndA yAng x DiinGni TimbUL...dAh xTau naK BUat aPe..waaAAa....
nAk kaTa aKu tukAr pEncuCi mUka...TiDakkk..
pEmakAnaN kE...? eRmmmP...eNTah laaa..raSa nyA SAmA Je..aGaknYa byk mAkan
bEnda BermiNyak kot...

Dah laaa BerMinyaK...pAstu bYk puLak jeRawaT NYa....adUhAi...
gAtal2 pLak tu....ResDung Ke...? IsH...IsH aKu pun DaH xTau naK BUat pE dah...
DoWn .....SungguH RaSA Nya....inGatkan dAh kawiN Xde dah jErawatnya....taPi..maKIN ByK PulaK..

ni aDA bebeRapa tiPS uNtuk kuLit berMinyak maCam Aku ni
CreDit to Google sEbAb MeNJadi ejen cArian pEBret aKu

  • Kurangkan makanan berminyak
  • Minum air dengan banyak setiap hari
  • Sentiasa mencuci muka terutamanya selepas di luar, setidak-tidaknya, lapkan muka dan leher anda dengan kain/tisu lembap.
  • Jika anda menggunakan losyen muka, pastikan ianya bukan dari jenis berminyak tapi berasaskan air. Elakkan yang mengandungi 'mineral oil'.
  • Pastikan anda membersihkan solekan anda setiap hari dengan make-up remover yang bersesuaian.
  • cuci muka dengan menggunakan air hangat (jgn laa hangat sgt..melecur pulak nnti)
  • guna pencuci muka bebas minyak (oil-free)
  • kalau guna pelembab, guna yang bebas minyak, lilin dan bebas lemak. untuk nak tau perkembangan produk tu, boleh gunakan tisu pengesan tahap minyak dengan itu kita boleh tengok perbezaan nya


*Tgk tU...Dari jaUh dAH namPak aLien2 Kat mUka ku....




5 comments:

III bDkNaKaL III said...

wah..nt klu myk kt umh aku da hbs..lh mtk kt ko..hi²..grau² puan..
adek aku pn problem sme cm ko..ksian die aku tgk...kt aku de stroy morry kt ko..msh dlm treatment..xtau la hasilnye cmne...

anaklias said...

akk...try pkai cetaphil..awin pkai elok!!

SiTi said...

aiNa ~ ahhaHhaaH...nNti AkU HaNTaR kaT UmaH ko Yer

SiTi said...

AwiN ~ aKK xpEnAH dENgar pun BrAND tu..HuhU..sENang Cari X

Anonymous said...

bole jgk cuba ENFUSELLE SkinCare ~ Untuk kulit Berminyak (Shaklee)..try tgk cni.. https://www.facebook.com/pages/My-Healthy-Note/217717668387097
^_^