Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, June 25, 2010

hampir sebulan....risau nya aku...!!





AsalammUalaikum & selamAt paGi semUa...

haTi ni x keRuan Je di BuaT NyA....PaGi-pagi SemalaM ZiKry demaM laGi..
aKu plaK mmg x dAPat cuti seBab semAlam ada bIG eVEnt denGan PerdanA mEnteri 
yanG mAna AkU salaH seORang UrusEtia Majlis....

jADi DengaN terpakSa KamI HantaR zikRy ke KamPung pAgi-pagi SeMAlam..
di BawAh JaggAan wAn & Atuk nYa...daN alhamdulillah SemuAnya ok...

Then Pagi Tadi Mak KoL...kaTA nya ZiKry PanAS sGT....
& mAk x tidO langSung...sEbab JaGA ZikRy..sebeNarnYA ziKry DaH hAMPir sebUlan
deMam on & Off

  • 1 Week  ~ DeMam & CiriT

  • 2Nd WeeK ~ DeMam + BaTUk + SelSema

  • 3rd Week ~ DemAm + AlerGik (nAik bintiK-Bintik MacaM kELigater) camTu ke Eja?

seKarang AlerGik dah Ok..cUma DemaM je..
dEmaM Dia CuMA mALaM Saja..kOL tASka...katAnya KAt sAna dia Ok..x DemAM
 Ni YanG bUat aku rISau..deMam dia MAsih BerulanG...NAk Kata Hari-HaRi tu x laaa..
mACam 2 hari SEkali diA deMAM...
Ubat Mmg X PuTuS... KLinik pAkAR PuN Dah PErgi...dOc KAtA JgN rIsau demAm Biasa Je
sEKARANg ni Try tAWAr Dia pLaK..
Sebab aKU pUN bARU pindaH uMAH...tAkUt plaK adA YaNG MEnGganGu...
kE rINDu dENgan waN & atuK nYa...yE LAA dAh 9 Bln DuK sAMA...
X tAU laaa CamnE..tgK mALAm Ni Camne...kALau x ok jUgak
esoK bAwAK KpJ Plak...ni sEMua merunSingkAn Aku..

6 comments:

SSulieana said...

siti...
sama la ngan zayyan...asyik on off je demam, lama dh mcm ni...muka dia pun naik ruam tp dh ok, batuk ngan sesema aritu teruk sgt tp skrg dh ok, tp demam asyik on off je, kengkadang 2 ari ok pastu demam balik...tgk gg dh tumbuh skit tu yg demam kot...risau kan...

better g hospital terus la...

Aleyn said...

Canner Zikri sekarang? dah ok?

SiTi said...

SSulieana ~ mula hari demam..bila tgk gigi nak tumbuh...tapi ni mcm dah lama sgt plak tu yg risau ni

SiTi said...

Aleyn ~ baru lepas kol mak...mak baru balik dari klinik kerajaan pulak..diorg bagi ubat buntut..& kata sepatutnya x yag bagi ubat batuk & selsema sebb dia bawah sethun...tapi swasta nak duit kan...katanya laa....

jadi diorg suh kurang kan dos ubat yg ada skrg..nak amik darah td x boleh sebab zikry dah amik ubat antibiotik...katanya kalau still x ok jugak hari ahad terus bawak g hospital....berat dia skrg pun dah turun dari 9.8kg ke 9.2kg je... =(

syariza09 said...

siannya zikry..ari tu ada kwn bg petua: amik daun bunga raya putih & ramas bg kluar lendir. jerakan kepala ank ngan lendir. pastu letakkan tgn siti pd perut ank & baca surah alam nasroh. insyaallah panas ank bpindah kt mak pula..

SiTi said...

syariza09 ~ owwh ye ke...time kasih ye...nak kena cari ni bunga raya putih...sekurang-kurang nya kita cuba kan...harap zikry cepat sembuh nnti