Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, September 27, 2010

Xpe ke kalau lambat…?


Salam KengKawan SEmua….ct ada SikiT perTanyaaN..Harap ada la yg suDi memBantu & meLeraikaN persoalaN ku ini… huhuhu..SoAlan ni uNtuk yg dah Ada anak je..taPi yAng belum tu..kalaU tau pUn suDi-suDi laa koNgsi dengan Teman2 BloGger anda yang mana X tau maCam diriKu ni….x SAlahkan berKOngsi iLmu…”ShariNg is CariNg”


PersOalan ku adaLAh….Boleh Ke imunisasi WajiB anak di laMbatkAn…?

Ada apa-ApA kesaN x kaLaU LamBat dari yang sepatUtnya…?


Sebab zIkry dah Sebulan TertanGguh imUnisasi dia YaNG untuk 1tahUn punya…buKan sengaJa diLAmbat-lambatkAn…tapI daRi MINggU ke minggU ada Je…Demam laaa…seLsema laaa…batuK plak….sAmpai laa ke hari Ni masIh x imunisasi laGi…Insyallah rabu ni akaN Ke kliNik lagi UntuK iMunisasi dia tu…haRap2 ziKry sihat ye…Boleh TerUs amik Je imunisasi tu x paYAh laa terTungGu-tunGu je….HArap ada KengkawAn yang Sudi Kongsi ilMu @ Pengalaman…

 APA ITU IMUNISASI







2 comments:

eena said...

jgn risau..takper..sebulan tu ok g...baby saya lebih 3 bulan..cos operation masa umur 4 bulan..+ demam la..itu inila..
n masa 8 month ni dah complete imunisasi..nurse can adjust..maybe dia kena injection 2 trus...or selang sebulan jer dia akan setkan appt...sebab my baby last injection terpaksa 2 suntikkan terus..
jgn risau..not too late...

SiTi said...

tq kak...dan alhamdulillah semalam dia dah kena inject...dan hari ni demam sbb kena injection tu...hrap cepat laa sihat...