Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, January 29, 2015

Telinga zikry masuk playdoh




jadinya 2 hari lepas...
di sebabkan mr zuar xde... nak x nak aku yg tgh berpantang ni.. drive laa g jmput zikry...
ni bukan kli pertama... 2mggu berpntang lg dah drive... kalau laaa ada driver xdenya aku nk drive... dah terpaksa nak buat mcm mana.... hurrmmpp

lepas je urut penutup pantang... sengkak bagai.... (seronok dapat urut satu badan ni... hehehe)
trus bersiap g amik zikry.... smpai2 je sekolah cikgu bgtau zikry masukkn playdoh dlm telinga... aduhaii.. cikgu serba salah laa jugak.. n dia x sedar bile zikry masukkn... tp aku relaks je sbb zikry mmg penah buat keja ni dulu kt umah... nasib baik la masa tu x dalam... tp kli ni dlm sgt... mmg xleh nk buat sendiri.... kat sekolah cendekiawan pun penah dia masukkn jugk.. tp dlm hidung cikgu dia bgtau... hai laa zikry....


ni video masa g klinik swasta.... sudahnya doktor surrender
dia suh bwk g hospital terus ke kecemasan....


nasib la ada adik ipar.. dia la yg tlong bwkkan....tau2 je la parking hospital putrajaya... xpenahnya yg ksong... mr zuar boleh ada luar kawasan plak masa tu...
bila dah bawak g kecemasan pun .. doktor xleh buat.. sbb zikry meronta-ronta... dia fobia + sensitif autism kan... fobia lak sebb dulu kn penah operate telinga....


akhirnya kecemasan serah kes zikry kt pakar ENT... nasib laa sempat pakar x balik lg.. masa tu dah kul 4.30ptg da... haa amik kau zikrynya menjerit... dgn 4...5... org yg pegang dia... mmg kuat tenaga dia ni... sudahnya diorg balutkn zikry dgn selimut...tu pun zikry masih boleh meronta... kaki dia siap tendang meja alat2 utk telinga kat situ.. nasib x tergolek je meja tu... aku xmampu nk buat pe dah.. xmampu nk pegang da.. sudahnya tgk je la.....



akhirnya dpt gk keluarkan 
smpai berdarah-darah telinga zikry.. sbb terkena alat pengorek tu.. agak tajam kut utk dlm telinga kita...  seriau tgk bnda besi tajam2 tu dgn zikry x duk diam.. takut tercucuk gegendang jer... haiiishhh

gambar ikhsan google...

cer tgk alat2 dia.. lebih kurang gini laa.. semuanya besi2 tajam2 je.... 


tgk lgi sekali rupanya x habis keluar...
kena lagi berperang dgn tenaga zikry.... berpeluh2 abg yg pegang zikry atas kerusi tu... try buat cara 1st x boleh dah.. zikry lg kuat meronta.. dan sudahnya cuba cara ke dua tembak air dlm telinga tu.... tu pun susah gak.. akhirnya berjaya gak keluarkan semua playdoh tu....


gambar ikhsan google gak ni...



haaa.. ni la aktiviti dia kt sekolah masa tu.. buat playdoh tepung sendiri.... 
tu yg cikgu pun x perasan bila dia masukkn dlm telinga ...
tau2 je dia dah ketuk2 telinga n bgtau sakit je...







info : nk cari tukang urut sedap kt putrajaya ni leh contact k.fizah  013-6051005...mmg terbaik la.. sedap sgt dia urut... npe la masa urut awal2 hari tu x amik dia.. rugi sgt rasanya..hehehe... mak siap nk dtg lagi mggu dpan nak ngurut dgn k.fizah ni... klo nk kena buat appoimnt dulu sbb dia sntiasa full.. dia x buat malam.. just siang je ngurut...



No comments: