Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, January 28, 2015

Kisah Bersalin anak ke-3 (Part 1)


kisah throwback yg nk di pahatkan dlm diari online ku ni....


Dari mlm 14.12.2014 dah rasa sakit2.... tp masih dlm jarak yg lama.. dlm 2jam ke 1jam sekali... dalam sakit2 tu pun masih lg sempat g mencari stroller kat puchong... haaa gagah x..hehehe... hajat di hati nak cari baby carier graco... sbb nak yg match n ngam dgn stroller yg sedia ada....tp da survey byk kedai mmg x byk pilihan plak.... sudahnya shopping baju2 mr zuar je......


jd mlm tu duk search la mna kedai yg jual graco ni.... dlm survey2 tu tah mcm mana kami leh terjmpa plak n terus terberkenan dgan stroller ni.... memandangkan anak pun nk masuk 3.... rsanya mmg patut kot beli yg twin stroller.... bila search lg pasal stroller ni mmg ramai yg kata ok... smpai kul 3pg meng'google' .....


dlm pukul 5pg (15.12.2014) dah tersedar... sakit agak kerap... mmg da x leh tdo dah msa ni... dgn perut lapar plak pergi la cari makan kat dapur... lpas makan siap2 nak g serah diri kat hospital... sbb dah over due 2hari kan..... nasib la abah n mak ada rumah... abah la yg g hntr zikry sek... auni lak duk umah je dgn wan dia....


sampai2 je kt hospital trus g cek.... n doc kata dah buka 2cm.... tp cntrction x kuat lagi... dlm 80 lebih ke bacaan dia... so doc bagi pilihan... nak duduk wad ke... nak balik.... sbb baby gerak ok... pastu tanda pun xde trun lagi sma ada drah atau air.... lagi pun klo duk wad pun bukan diorg buat pe pun just seluk tiap 4jam sekali utk tgk bukaan... melainkan kita kata nak induce atau nak masuk belon... owhh mmg x la kan... klo bleh mmg nak elak dri kena induce ni.. jd pilihannya balik rumah....





dah kuar tu apa lg ckp dgn mr zuar jom g One Baby World nak tgk stroller.... pegi2 stroller yg kami berkenan tu xde ready stock.. klo nak pun kena order dlu... otw balik umah trus google baby shop lain2 yg ada jual... kol fabulos mum pun xde ... kena order dlu.. online shop yg lain pun gitu... sampai la jmpa online shop Ariessa Land ... deal punya deal dia ada stock n kami dpt hrga yg paling murah dri seller2 lain... so apa lg kami trus booked....

sampai rumah je rehat2kan badan.. tdo dlu.. ptg tu kuar plak g check up kat klinik Presint 9.. masih lom ada tanda lagi.. cuma cntrction yg belum kerap.... dah settle check up balik rumah rehatkan diri..... 

Malam tu dlm kul 8 keluar berdua dgn mr zuar ... nk g amik stroller.. dlm kereta masih sakit2 tu ada... tp maintain lgi... dlm perjalanan balik tu terasa lain macam je.. g cek seluar dlm tgk dah turun darah + lendir... mr zuar tnya nak g hospital terus ke x.. tp awak xnak lagi... bukan pe... fobia.. asyik kena seluk je nnti.. tp jln x bukak.. asyik ulang alik hospital je kan.. lg pun pegang kata doc... cntrction da 10minit sekali baru dtg hospital...  jadi lpas amik stroller tu terus la balik rumah..... 




ni laa pilihan kami Baby Jogger City Sellect



mlm tu jgk suh mr zuar pasangkan.. takut x smpat tgk nnti kan... hahhaahha 
padahal awk yg x sabar2 nk tgk... tgh2 mlm tu jgk mr zuar pasang...












twin @ tandem stroller... boleh di pusing2 kan kedudukan seat... 
ikut keselesaan anak kita... nak hadap ke depan boleh.. nak ke belakang pun boleh
anak dah ramai... kena la pkai gini.... 



nk jdkan single stroller pun boleh....


ni antara kedudukan yg kita boleh adjust....
baby carier yg ngam dgn stroller ni maxi cosi cabriofix




akan di sambung ke part 2 









No comments: