Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, October 23, 2014

Rombongan 1st Zikry - Part 1 (Rabbit Fun Land, Semenyih)



Cerita Backdated ye... =)

Rombongan 1st yg jauh buat zikry...
tanpa kami & dia pergi hnya dengan cikgu & kwn-kwn dia je....
agak risau juga... boleh ke dia... takut nnti dia buat hal pulak... takut cikgu x terhandle...
tapi bile pikir2kan balik.. sampai bile takut utk lepaskan dia.... lagi pun cikgu kesayangan dia pun pergi sekali... sekurang-kurangnya cikgu tau ragam zikry mcm mana....jadi kami decide utk bagi zikry merasa pergi rombongan dengan kengkawan.... sebelum ni penah je zikry pergi rombongan... tapi just dlm putrajaya je... rombongan tgk pameran dinasour kat pullman dulu.. x igt da bulan berapa.. tp yg tu pergi hari biasa.. & just beberapa jam je.... 


Haaa kali ni dia pergi dari pagi smpai petang.... kat Semenyih plak tu...
Tempat yang dia pergi tu adalah Rabbit Fun Land, Semenyih


Malam sebelum tu dah siap2 buat social story kat zikry... kat mana dia nak pergi... apa yg dia akan jumpa... apa yg dia akan buat....



auni pun sibuk gak nak join abgnya....


Esoknya 27 September 2014... pagi2 lagi aku dah bangun... siapkan bekal utk zikry....
masak nasi goreng... goreng nugget... rebus hot dog.... goreng donut.. haaa amik segala macam aku bekalkan.. riso dia x makan nnti kat sana...

tgk tu dia happy je.... angkut sekali auni yg xmandi lagi g hantar abg ke sek..huhhu


sampai2 je kat sek.. terus cari cikgu wani dia.... utk di serahkan.... ini la cikgu pebret zikry... sikit2 cikgu wani... hehehe aku pun.. klo nak pujuk @ suruh zikry pergi sek pun mesti sebut "abg nk jmpa cikgu wani x?? " baru la dia ada mood nk g .....

amboii happy semacam dia.... dgn cikgu milah.. cikgu praktikal yg rajin layan dia....

yg ni plak plus dgn cikgu aien dia.... antara cikgu2 yg rajin layan & sakat zikry kat sek.... =)

yg ni plak dgn cikgu kerol dia..... yg dulunya praktikal kat situ... dan dah habis belajar terus kerja kat situ.... 
bile dah jmpa dgn cikgu2 dia.. siap tolak mama dia ni suh balik... hamboiii anak bujang aku ni ... happy sgt dah tu...

parents yg menunggu anak-anak naik bas....

diorg beratur utk check kehadiran sebelum naik bas..... & sesi penerangan group 

ketibaan bas... dlm 4 biji klo x silap.....


* alamak... igt nak buat 1 entry je... tp disebabkan panjang sgt terpaksa la buat next entry.....
harap2 next entry x lama laa utk aku buat ye... =) 

sambungan Part 2



No comments: