Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, November 14, 2012

Nebulizer @35weeks

last week xtau tah mcm mana tetiba kena serang asma... dah lama betul x kena sbnrnya since sek rendah dlu amik neb klo x silap.... mmg sempit jer rasa penafasan ni... xselesa sungguh nk bernafas... pepagi tu kuatkan diri gak nak ke opis... menjelang ke t/h tu mmg da x larat sgt... dgn batuk berkahaknya lagi... nafas pun da stat berbunyi... so amik keputusan nk trus ke klinik....

pergi klinik pe lagi mmg kna amik neb la... sebelum tu tnya doc dlu... boleh ke peknen amik neb... yer la tkut  jugak kan..kot ada effect ke apa ke... doc kata xde masalah... peknen pun boleh...ok...da selesai sedut asap tu bru la lega rsanya... tp batuk kahak still ada smpai skrg... rsa nak korek je tekak ni, pastu kaut semua kahak yg ada... sgt merimaskan... bygkan dlm batuk2 tu tetiba tup... tercmpak seketuk kahak kuar dri tekak ni... ada gak sesekali kahak cmpur darah yg kuar

harap sgt cepat2 la batuk n kahak ni hilang... mmg x sggup dah ni... sbb bile batuk di tarik2 nya tang perut yg boyot ni... tu yg x tahannya... sian kat  baby dlm perut...


2 comments:

Sidratul Muntaha said...

samalah
aku klu ngandung pun asthma...

syariza09 said...

cuaca tak menentu skrg ni, harap2 cpt la sihat..time pregy mcm ni kalo batuk sakit wooo