Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, March 31, 2015

Cara elakkan nasi cepat basi











Penah x terperasan nasi dlm rice cooker kita tu cpt basi??

atau....

gara-gara makan kat luar hari ni.... kita boleh terlupa yg ada lagi nasi semalam dlm rice cooker.... 
jadi esok hari nya bila bukak je rice cooker tgk dah lembik berair...


haaa pernah x??? 
pernah x???





mesti penah kan..... 
cara dia x susah pun... apa yg aku buat just basuh periuk tu mcm biasa... 
lepas tu isi air paip.... letak la periuk rice cooker tu atas dapur....& bukak la api... biar sampai air dlm tu menggelegak.... itu je cara yg aku buat..... insyaallah nasi x cpt basi.... 




1 comment:

Nadiah Othman said...

thank you share tips ni! mmg dok pening kepala pun nak bagi nasi tak basi sbb masak malam ni esok dah basi, syg ja dok buang nasi tu. tsk tsk tsk