Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, January 8, 2013

Kisah bersalin ku.... - (DI TAHAN WAD)




28.11.2012  (rabu)

pagi tu tetiba tersedar sbb rasa panties basah... dgn kelam kabutnya trus la bangun ke toilet n tgk mmg basah da... bau laa dlu kot2 la terkencing n x sedar plak ke...dan air tu mmg xde bau apa2.. jd pg tu kol mak n mak kata better g hospital trus da turun tanda tu... dan pagi tu siap2 kan la zikry n hantar dia ke taska mcm biasa... dlm masa tu sama2 siap nak ke hospital.. da settle hal kat rumah trus la gerak ke hospital n smpai kat HUKM pukul 10pg dan trus ke kecemasan... bile dah di selok bru buka 1cm tp doc kata air ketuban belum pecah lg (abis nape leh basah lak panties td... ?) dan doc decide tahan kat wad... klo ikutkan mmg x nak stay sbb masa tu contraction x da sgt... tp mr zuar kata better stay je klo apa2 nnti mmg dah ada kat hospital da.... maka terpaksa laaa bermalam kat situ je... 

dapat pakej 3hari 2malam kat sini

ni laa tmpat ku... abai kan je towel tu buat semak pemandangan je...haiiishh

sampai je kat wad trus kna wat CTG ni... masa ni contraction x kuat lagi...






bermula laa rutin kat wad yg boring... yer la apa nak buat.. sakit pun x lg so layan je la fb masa tu... dan mlm tu time utk di seluk lg dan bru buka 3cm darah pun dah kuar sikit2 jd doc kata tggu lg da 4cm bru msuk labour room... atas nasihat kengkawan byk kan berjalan...jd abis laa satu wad tu di tawaf... Tah bpe kali pun x hengat laa... dan mlm 1 kat hospital mmg x boleh tdo sbbnya bunyi baby menangis x berhenti-henti bersahut... lpas sorg... sorg lg nangis... mmg masa tu duk pikir klo laa kt umah ni mmg tido lena dah... dah la x leh tido.... lapar plak tu..nasib baik la ada bwk stok biskut n milo.... itu la yg di sumbat dlm tekak ni...



29.11.2012 (khamis)

keesokan harinya dlm kul 11pg di seluk lg... dan masih lagi 3cm..contraction pun da stat kuat da...lpas je kol mak abah  trus diorg buat bacaan yasin...doa nabi yunus pun x putus dari mulut ku ni....dan t/h tu mak abah smpai
 bawakkan air yasin .. mr zuar pun dtg bwk zikry skali..masa tu la sesi bermaaf-maafan dgn mak abah.. mmg merah2 la mata ni...mak abah x dpt tggu smpai bersalin kerna terpaksa balik kg kerna ada urusan yg harus di settle kan..jd zikry pun kami pos kan skali... ptg tu dlm kul 3lebih masa utk seluk lagi...kli ni da buka 4cm n doc decide hantar ke labour room dan dia dah pecahkan air ketuban siap2.... tp tunggu punya tunggu kul 8lebih baru dpt masuk labour sbb labour penuh...




sambung next entry utk kisah kat mlabour room plak

1 comment:

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

ooo dpt wad kuning ..sama ngan kita bab seluk tu x tahan adehh ngilu ..